Frågor

Hur fiskar man loja?

Hur fiskar man löja?

Som betesfisk fungerar det bra med löjor, små mörtar, björknor och sarvar med en längd på 10-15 centimeter. Kroken fästs genom överläppen på fisken alternativt genom hakan först och sedan igenom överläppen.

Hur använder man Kastnät?

Att använda kastnät är ett mycket effektivt sätt att fånga betesfisk på. Som tidigare nämnt är löja och mört ofta det som man får, då dessa arter befinner sig nära ytan. Du kastar ut kastnätet över stimmet och halar sedan in fångsten.

Var hittar man löja?

Löjan finns i hela Östersjön, och i sjöar över hela landet utom på höjder över ca 300 meter. Den återfinns ofta nära vattenytan.

Hur montera flötesstopp?

Monteras genom att man trär in linan genom öglan och drar ut ett av flötesstoppen på linan. Därefter monterar man resten av grejerna; flöte, sänke och krok. Välj storlek: Medium eller Large eller XL. Vår rekommendation om storlek är: Medium till små flöten eller spön med små ringar.

Vart står mörten?

Mörten finns i sjöar i hela landet, och längs med hela Östersjökusten. Den är inte särskilt kräsen när det gäller miljö, men gillar varma, vegetationsrika och grunda vatten, som framför allt finns i skärgårdsområden.

Hur fiskar man Ruda?

Lämplig utrustning. Ruda metas med små beten och känslig utrustning, förslagsvis sena kvällar och tidiga morgnar.

Var kan man fiska Ruda?

Rudan finns i Skåne, Blekinge, Gotland (bl a Tingstäde träsk, Storsund och Fardume träsk), Bohuslän, Dalsland (10 sjöar), Vänern, Västergötland, Närke, Västmanland, Södermanland (Trehörningen i Huddinge sn), Värmland, Dalarna, Jämtland och från Smålands kustland norrut ända in i Norrbotten, där den finns i en del sjöar …

Hur stor kan en ruda bli?

Rudan i Fennoskandia I forna tider var rudan en viktig matfisk, och Cajsa Warg har recept på den i sin kokbok. Det svenska sportfiskerekordet ligger på 3,030 kg efter att tidigare rekordfisk på 3,07 kg visat sig vara en hybrid. I Finland förekommer rudan glest, framför allt längs väst- och sydkusten.

Share this post