Trendig

Vad betyder kapitalkrav?

Vad betyder kapitalkrav?

Enligt förordningen måste banker sätta undan tillräckligt med kapital för att täcka oväntade förluster och förbli solventa vid en kris. Huvudprincipen är att kapitalreservens storlek ska stå i relation till riskerna hos en viss banks tillgångar.

Vad betyder SRRI?

Riskgrupperna 1-7 kallas av EU ”synthetic risk and reward indicator” (SRRI) och ska vara med i alla fondfaktablad i Sverige enligt den nya lagen om värdepappersfonder som började gälla augusti 2011.

Hur betalas Fondförvaltningsavgiften?

Den årliga avgiften tas ut löpande under året genom att en andel (1/365-del) av avgiften tas ut varje dag och fondens kurs justeras med motsvarande belopp. Du som sparar i fonder betalar på så sätt en del av årlig avgift varje dag utifrån hur många andelar du har i respektive fond.

Vad är kontracykliskt buffertvärde?

2. har fastställt ett kontracykliskt buffertvärde som är otillräckligt för att på ett tillfredsställande sätt skydda institut mot risker i samband med en alltför stor kredittillväxt i det landet.

Vad är inkomst av kapital?

Till inkomst av kapital hänförs sådana inkomster och utgifter som inte ska hänföras till näringsverksamhet eller till tjänst. Till kapital hör t.ex. uthyrning av privata tillgångar, utdelning på aktier, vinst vid försäljning av tillgångar och ränteutgifter. Det saknar betydelse om inkomsterna/utgifterna är löpande eller tillfälliga.

Vilka typer av kapital finns i ett företag?

Kapital finns i olika former. Kapital är ett företags resurser. Det är alltså det som används i ett företags verksamhet, så som maskiner och annan utrustning. Kapitalet ägs ofta av företaget men innebär också sådan utrustning, lokaler, maskiner och annat som hyrs in och kan tänkas användas i verksamheten. Det finns fyra typer av kapital:

Vad är inkomstslaget kapital?

Inkomstslaget kapital utgör en egen beräkningsenhet och därmed får kapitalförluster och utgifter kvittas mot alla slag av intäkter i detta inkomstslag. Redovisning av löpande inkomster och utgifter sker enligt kontantprincipen (= när avkastningen kan disponeras eller när utgiften betalas eller man på annat sätt har kostnaden).

Hur beskattas kapitalförluster?

Kapitalvinster beskattas vid avyttringen (= vid försäljning, byte och liknande). Kapitalvinster beräknas nominellt och är med några undantag skattepliktiga till 100 procent. Överskott beskattas med en separat statlig skatt på 30 procent. Kapitalförluster är i regel bara avdragsgilla till 70 procent.

Share this post