Ny

Hur manga liter ar en Kanken?

Hur många liter är en Kånken?

Fjällrävens ikoniska Kånken som aldrig går ur tiden. En avskalad 16-litersryggsäck av mycket slitstarkt vinylontyg.

Hur många Kånken har sålts?

Den har tillverkats av Fjällräven i över 30 år och sålts i mer än två miljoner exemplar runtom i världen. Kånken togs fram i slutet av 70-talet för att spara barn och ungdomars ryggar i en tid då axelremsväskan var populär och hela 80 procent av den svenska befolkningen uppgett att de periodvis hade ont i ryggen.

Är Kånken vattentät?

Vinylon F behöver inget täckande lager eftersom det är världens bästa syntetiska fiber på att absorbera fukt. Liksom naturliga fiber sväller Kånken vid regn och blir tätare = vattentätt!

Varför har alla Kånken?

Fler och fler började uppmärksamma att ryggproblem också blev vanligare och kröp längre ned i åldrarna. Åke Nordin och hans Fjällräven lanserade därför 1978 en ryggsäck med namnet Kånken. Storleksmässigt var det viktigt att barnen fick plats med sina pärmar i den nya ryggsäcken.

Hur stor är Kånken?

Mer om Kånken Ryggsäck från Fjällräven

Egenskaper för Kånken:
Kön: Unisex
Packvolym: 16 L
Vikt: 300 g
Yttermått cirka (Bredd x Djup x Höjd): 27 x 13 x 38 cm

Vem uppfann ryggsäcken?

Ryggsäckens historia är inte helt klarlagd men vi vet att den sträcker sig åtminstone 5 300 år bakåt i tiden, då den så kallade ismannen Ötzi bar på en primitiv ryggsäck.

Kan man tvätta ryggsäck i tvättmaskinen?

Ryggsäcken och skolväskan Då är det bra att veta att du inte nödvändigtsvis behöver tvätta dem för hand. Beroende på vad väskan är gjort utav så kan du nämligen tvätta den i tvättmaskinen. Ta en titt inuti väskan och se om den har en tvättlapp. Kan den tvättas, så står det här.

Share this post