Frågor

Vad motsvarar svenska C?

Vad motsvarar svenska C?

För Svenska 3 finns ingen motsvarande kurs. Svenska C ersätter inte. För den som senast den 1 juli 2020 kompletterat den grundläggande behörigheten gäller äldre bestämmelser och sökande är även fortsättningsvis behörig.

Finns det matte 3a?

Matematik 3a bygger på kurserna Matematik 3b och Matematik 3c eller Matematik 2c. Kursen är en kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Läs mer om behörighetskraven till Matematik 3a.

Vad motsvarar matte 3a?

Kursena Matematik 3a, 3b, 3c är egentligen samma nivå av matematiken, men anpassad efter den linje du har läst på gymansiet. Här kan du se vad a, b och c motsvarar för linje. Du behöver alltså inte läsa alla tre, utan endast en av dem.

Är matte 3 svårt?

Det är ganska många nya områden och koncept som tillkommer som ex. Derivata och Integraler som är en stor del av kursen. Jag skulle inte säga att det är svårt, utan bara nytt och precis som med alla kurser att man måste ge sig tid för att greppa koncepten och arbeta med dem. Ma3c bygger mycket på funktioner.

Vad är svenska 2 och 3?

Kurser i ämnet Svenska 1, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande. Svenska 2, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 1. Svenska 3, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 2. Litteratur, 100 poäng, som bygger på kursen svenska 1 eller kursen svenska som andraspråk 1.

Vad innehåller matte 3a?

Kursen Matematik 3b ger dig kunskaper om:

  • Algebra (fördjupande kunskaper).
  • Geometrisk summa och linjär optimering med tillämpningar.
  • Derivator.
  • Exponentialfunktioner och talet e.
  • Primitiva funktioner och integraler.

Vad betyder Naturkunskap B?

Naturkunskap B motsvarar Naturkunskap 2. Kursen Naturkunskap 2 bygger på kursen Naturkunskap 1a2 och därför måste du som tidigare läst Naturkunskap A även läsa kursen naturkunskap 1a2 för att gå vidare till Naturkunskap 2.

Vad är matematik 2a?

Matematik 2 a Matematik B har ersatts av matematik 2a, 2b och 2c. Kursen bygger på matematik 1a, 1b och 1c. De finns tre inriktningar: 2a motsvarar den gamla kursplanens MA B och är inriktad mot yrkesprogrammen medan 2b och 2c är utökade kurser.

Vad motsvarar naturkunskap A och B?

Hejsan! Naturkunskap B eller Naturkunskap 2 som kursen heter idag motsvaras av Fysik A, Kemi A och Biologi A. Du ansöker till gymnasiekurser genom vuxenutbildningen i din hemkommun (komvux). Be att få prata med en studie- och yrkesvägledare där så får du stöd och hjälp med din ansökan.

Share this post