Ny

Vilket dack passar min cykel?

Vilket däck passar min cykel?

Ett däck som har dimensionen 40-622 har en ytterbredd på 40 mm och innerdiameter på 622 mm. Det är innerdiametern som är viktigast. Ett däck som heter 40-622 kan till exempel ersättas med ett som heter 32-622. Detta däcket blir då smalare, men passar ändå på fälgen.

Vilken bredd på cykeldäck?

Landsvägsdäck är mellan 22 och 28 mm breda. De har lite till inget mönster, de kräver ett högt däcktryck som ger optimal hastighet. Många tävlingscyklister använder däck med bredd 22-25 mm då de kan pumpas till ett högt tryck som ger dem ett lägre rullmotstånd.

Vad betyder märkningen på cykeldäck?

Välj den rätta däck-storleken till din cykel Låt oss säga att det på ett däck står storleken 23-622 och du ska ha tag i ett nytt däck. Då är det väldigt viktigt att talet 23-622 (23 mm och 622 mm) står på däcket. De 622 mm beskriver diametern på däcket och de 23 mm beskriver bredden på däcket.

Vilken Hjulstorlek?

Ett enkelt sätt att ta reda på däckdimensionen är att titta på bilens registreringsbevis, där framgår vilken däckdimension som din bil registrerats med. Eventuellt står även vilka alternativa däckdimensioner som passar. Är du osäker på vilken däckdimension som sitter på din bil kan du själv ta reda på det.

Vilken Däckbredd MTB?

De bredare däcken minskar dock lerrensningen mellan däcket och ramen, och den högre friktionen påverkar hastigheten. Därför måste man kompromissa: crosscountry-åkare föredrar ofta däck med en bredd mellan 1,8-2,2 tum, medan mer aggressiva all mountain- och downhill-åkare använder däck med en bredd mellan 2,1-2,4 tum.

Hur breda däck på Cykelfälg?

Låt oss till exempel anta att du har ett 56 mm brett däck (2,20 tum). Det är normalt avsett för en fälgbredd om 24 mm. Nu vill du montera däcket på en fälg med en fälgbredd på 29 mm. Det som då sker är att däcket blir bredare – enligt formeln ovan 5×0,4 = 2 mm bredare.

Share this post