Frågor

Vad galler 1 juli?

Vad gäller 1 juli?

Detta gäller från första juli. Deltagartaken för de arrangemang som faller in under begreppen allmänna sammankomster och offentliga tillställningar höjs ytterligare. För inomhusarrangemang kan upp till 50 deltagare tillåtas. Om deltagarna anvisas en sittplats kan upp till 300 deltagare tillåtas.

Vad händer 1 juli Corona?

Rådet att bara umgås i en mindre krets förändras. Istället blir rådet från och med 1 juli att umgås på ett smittsäkert sätt, till exempel genom att träffas utomhus. Det berättade Regeringen och Folkhälsomyndigheten på en presskonferens 28 juni.

Vad händer 1 juli 2021?

Belastningen på vården har minskat, och cirka 50 procent av den vuxna befolkningen har fått åtminstone en dos vaccin. I dag skickas en promemoria på remiss med förslag på hur ett flertal restriktioner i steg 2 ska anpassas och träda i kraft den 1 juli 2021.

Vilka restriktioner gäller från 1 augusti?

I enlighet med regionförvaltningsverkens beslut får offentliga tillställningar och allmänna sammankomster för över 500 personer ordnas inomhus och i avgränsade utomhusområden, om man vid tillställningarna iakttar de anvisningar som Institutet för hälsa och välfärd (THL) och undervisnings- och kulturministeriet (UKM) …

När är restriktionerna borta?

Avveckling från den 9 februari 2022 Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar: deltagartak, krav på avstånd mellan sällskap och storlek på sällskap, och möjligheten att ställa krav på vaccinationsbevis tas bort.

Vad gäller Corona 1 juni?

Smittspridningen är fortsatt nationellt hög och rådet om att hålla avstånd och att begränsa sitt umgänge fortsätter att gälla. Utifrån de scenarier som Folkhälsomyndigheten tagit fram och regeringens planer kommer anpassningen av smittskyddsåtgärder att inledas stegvis.

Hur mycket ökar förmånsvärdet 2021?

Slopad nedsättning av förmånsvärde Tidsramen för den tidigare nedsättningen av förmånsvärdet för elbilar, laddhybrider och gasbilar har inte förlängts och slutade därför att gälla den 31 december 2020. Det betyder att dessa bilar fått ett högre förmånsvärde från den 1 januari 2021 med 833 kr/månad eller 10.000 kr/år.

Share this post