Ny

Ar 50cc olagligt?

Är 50cc olagligt?

Helt klart får man bättre acc med sport 50 cylinder än vad original ger. Oftast påverkas topphastigheten väldigt lite, oftast med några ynkliga km/h. Personligen tycker jag att just 50cc sportcylindrar lämpar sig bäst i stadstrafik men inget kul på landsvägarna. Ingen racer men lagom effekt för stadens gator.

Får man modifiera en moped?

Nej, i och med att mopeden en gång registrerats som moped klass I med stöd av ett CoC-intyg, så går det inte att ändra på. Några nya nationellt typgodkända 30-mopeder får inte längre tas i bruk.

Vad händer om man byter förgasare?

Byter man upp sig i förgasar-storlek blir mopeden mycket starkare och orkar därför varva ur bättre. Eller om man precis har bytt cylinder till en 70cc eller sportcylinder så kan den behöva mer bensin. Byter man då förgasare så får man ut ”de där lilla extra” ur cylinder som då kommer gå mycket bättre!

Vad måste man göra om man får ett föreläggande på en moped?

Genom ett så kallat föreläggande kan vi begära att du ska skicka in ett läkarintyg till oss som visar att du uppfyller de medicinska kraven.

Vad gör större förgasare för skillnad?

Kan man ha för stor förgasare?

Valet av förgasare skall göras beroende på hur du skall använda motorn. Att använda en för stor förgasare behöver inte öka effekten, men den kan låta dig varva mer helt enkelt. Men däremot så har effekt kurvan kanske dalat redan 1500 varv under din rödmarkering, Vi rekommenderar förgasare enligt tabell 2.

När måste man Registreringsbesikta en moped?

Om du har en moped klass I behöver du normalt inte besikta den. Om du däremot blir stoppad av polisen och de upptäcker felaktigheter kan du få körförbud och bli skyldig att besikta mopeden. Då måste du rätta till felen och därefter boka en besiktning. Ta därför för vana att besikta din moped minst vartannat år.

Vad händer om man kör moped under 15 år?

Genom att olovligen ha kört moped (trots under 15 år) utan körkort medför med stor säkerhet att personen i fråga inte kommer få ett utfärdat körkortstillstånd. Bedömningen grundar sig inte på brott eller ålder utan helt enkelt om en person anses lämplig för trafiken.

Hur vet man hur stor förgasaren är?

men exakt vart är de man mäter storleken på förgasaren? nu e jag också lite noob men man måste ju mäta där ine i centrum ifal den går som en kona så den är minst i mitten men annars så mätar man sidan som går in i förgasaren vill säg om den är lika stor där som i mitten.

Share this post