Blogga

Varfor gar jag inte ner i vikt med LCHF?

Varför går jag inte ner i vikt med LCHF?

Ju mer du stressar över vikten – ju mindre kommer du gå ner i vikt pga kortisolet. Och risken är stor att du börjar mixtra, du drar ner på mängden mat, du börjar fakira (tar bort alla kolhydrater) och risken är att det blir pannkaka av allt! Fokusera på att äta rätt och tillräckligt i stället!

Hur mycket går man ner i veckan med LCHF?

Ibland försvinner inte mer än 1-1,5 kilo den första månaden, du kan få vänta lite längre på att kilona ska släppa. – Hur mycket du går ner i vikt beror också på vilken typ av LCHF du väljer. En kost som till största del består av kött, fisk, ägg och grönsaker är effektivast.

Hur lång tid innan man ser resultat av LCHF?

Det kan ta tid innan du börjar se resultat på vågen, speciellt om du har bantat mycket tidigare. Kroppen är otrygg och det kan ta flera månader innan det börjar hända saker. LCHF är inte en quick fix. Tre månader är en bra tumregel, om du då inte ser resultat kan du börja göra förändringar.

Kan man äta för mycket med LCHF?

På LCHF-kost är det vanligen svårt att gå upp i vikt. Det är svårt att ens äta onödigt mycket mat, eftersom man då brukar behöver äta mer än man vill. Även om man tvingar i sig mycket LCHF-mat, mot sin vilja, så brukar resultatet bli som för Sam Feltham. Det är en brant uppförsbacke och viktökningen blir högst blygsam.

Hur mår man första veckan med LCHF?

Omställningsbesvär: Huvudvärk, slöhet, yrsel, förvirring, hjärndimma och irritation. De vanligaste biverkningarna på LCHF upplevs under den första veckan, ofta under dagarna 2-4. Det kallas omställningsbesvär eller på engelska ”induction flu”, eftersom det kan likna milda influensasymptom.

Hur mycket ska man äta per dag LCHF?

När du är nöjd med din vikt och hälsa kan du successivt äta mer kolhydrater om du vill (även om vi upplever att det är många som inte vill det). Strikt LCHF kallas ofta för ketogen kost. Det innebär inte noll kolhydrater utan vanligtvis mindre än 20 gram per dag.

Share this post