Frågor

Far man mens om man har p plaster?

Får man mens om man har p plåster?

När du har haft plåster i tre veckor ska du vara utan i en vecka. Under den veckan får du mens. Ofta tar det ett par dagar innan den börjar. När den fjärde veckan har gått sätter du på ett nytt plåster igen även om du fortfarande har mens.

Hur länge kan man vara utan p plåster?

Du kan fortsätta att sätta på nya plåster efter tre veckor om du vill slippa ha mens varje månad. Att använda p-plåster så här är helt ofarligt och gör att du slipper ha mens så ofta. Men för att det ska funka så bra som möjligt ska du helst först ha använt p-plåster som vanligt i två till tre månader.

Vad finns det för olika p piller?

Det finns två typer av p-piller, dels kombinerade p-piller som innehåller östrogen + gestagen, dels minipiller som endast innehåller gestagen. Av både kombinerade p-piller och minipiller finns det flera varianter. Valet av p-piller är individuellt, vissa kvinnor trivs bättre med en typ och andra med en annan.

Hur säker är Mirena hormonspiral?

Hur effektivt är Mirena? Vid användning av Mirena är sannolikheten att den preventiva effekten inte fungerar cirka 0,2 % under det första året. Sannolikheten för graviditet kan öka om hormonspiralen flyttar på sig eller perforerar livmoderväggen (se avsnitt Vad du behöver veta innan produkten används ”Perforation”).

Hur säker är en spiral?

Spiral är ett mycket säkert preventivmedel 98-99% säkerhet och som kan rekommenderas till de flesta kvinnor som har låg risk för sexuellt överförbara infektioner. Fördelarna med en spiral är att den sitter på plats och inte kan ”glömmas bort”.

Hur stor är chansen att bli gravid med hormonspiral?

Spiralen är några centimeter lång och ser ut som ett T. Den innehåller hormonet gestagen. En hormonspiral ger ett mycket säkert skydd mot graviditet. Det går bra att använda spiral även om du inte har varit gravid eller har fött barn.

Share this post