Ny

Vad kan man anvanda vattenglas till?

Vad kan man använda vattenglas till?

Med VATTENGLAS kan man: a) Reducera och utjämna (när olika puts eller betong material använts) sugförmågan i ett starkt sugande, mineraliska underlag inför målning med ALABASTER Silikatfärger. Medför reducerad risk för skäckighet och kritning. b) Binda damm i puts och betongytan.

Hur behandlar man med vattenglas?

Behandling av betong golv . VATTENGLAS (icke utspädd med vatten) på förs med skrapa, roller eller pensel till ytan mättad. Torka av eventuellt överflöd. För dammbindning räcker en behandling för att uppnå vattenavvisning kan 2 eller flera behandlingar behövas.

Var kan man köpa vattenglas?

Vi har bland annat fantastiskt fina vattenglas från Rosendahl.

Är vattenglas farligt?

Till skillnad från många traditionella impregneringsmedel innehåller vattenglas inga farliga kemikalier. Vattenglas har varit känt länge, redan på 70-talet före Kristus skrev Plinius att det användes av feniciska sjömän för att täta kokkärl.

Hur gör man vattenglas?

Blanda 1 del vattenglas med 1 del gjutlera. Vattenglas kan man köpa i färghandeln (köpställen på nätet finns i filmen). 3. Du kan späda ut blandningen med varmt vatten om du tycker det blir för tjockt.

Vad består vattenglas av?

Vattenglas har sirapskonsistens och består av hydrat av avsett natriumsilikat. Vid neutralisering med luftens kolsyra eller andra syror kan det bildas en dispersion av SiO2-partiklar, kiselsol, och så småningom, när vattnet avdunstar ordna molekylerna till ett kiselsyranät, kiselgel. Kiselgel kan torkas till pulver.

Hur bildas silikat?

Silikater bildas genom att man i kiselsyran byter ut väte mot en eller flera metaller. Bland de naturligt förekommande silikaterna är fältspat, glimmer och hornblände de vanligaste.

Är natriumsilikat farligt?

Natriumsilikat. En vattenlösning av natriumsilikat kallas vattenglas. Det är en hälsoskadlig, ganska tungflytande vätska. Viktigt är att skyddsglasögon används och vid hudkontakt skyddshandskar.

Share this post