Ny

Var trivs tomatplantor bast?

Var trivs tomatplantor bäst?

Rätt sort på rätt plats. Generellt vill alla tomater stå i ett soligt läge och skyddat från vind. Tomater trivs allra bäst när det är varmt. De vill helst ha en konstant temperatur på runt 20-30 grader, men det finns sorter som härdats och klarar ned till 10 grader.

Kan man rädda en tomatplanta?

Blir det alldeles för mycket tomatplanta under jord att du inte får plats i krukan? Du kan använda toppen av en tomatplanta som en stickling. Klipp av plantan strax nedanför där ett blad växer och ta bort de nedersta bladen innan du planterar den i den nya krukan.

Hur får jag mina tomatplantor att växa?

Innan tomaterna kommit upp behöver de inget ljus – bara värme, vatten och syre. Lyft lite på mindrivhusets lock någon gång om dagen så att luft kommer in. När du ser att tomatplantan börjar komma upp är det viktigt att plantan får mycket ljus. Ett ljust fönster brukar duga gott om vi är inne i april månad.

Hur får man tomatplantor att växa?

Följ våra sex snabba tips så kan du snart ha en egen skörd att njuta av.

  1. Använd en jord som är speciellt anpassad för tomater, som t.
  2. Tomatplantor trivs bäst på en solig plats, gärna i ett skyddat söderläge.
  3. Vattna regelbundet.
  4. Tillför näring några gånger under säsongen.

Hur ska tomatplantor stå?

När nattemperaturen håller sig runt 8 grader eller mer så kan du ställa ut dina tomater i växthus eller på en skyddad, solig plats vid husväggen. Vänj tomatplantorna vid utelivet genom att låta dem stå ute bara några timmar åt gången i två till fyra dagar. Undvik starkt solljus de första dagarna.

Hur hög blir en Busktomat?

En busktomat som levererar hela sommaren. Ett busklikt växtsätt som ger en kompakt form med 40-80 cm höjd. Behöver inte tjuvas.

Hur ofta ska man vattna körsbärstomater?

Jordmånen som krävs är grönsakjord full av näring – både för kruka och utevistelse. Körsbärstomater i kruka kräver mycket mer vattning än de som står direkt i marken eller i växthus, så se till att vattna ofta.

Share this post