Ny

Vad ar Brandvaktens viktigaste uppgift?

Vad är Brandvaktens viktigaste uppgift?

Brandvaktens uppgift är att bevaka så att brand inte uppstår under och efter arbetet. Efterbevakning efter att arbetet har utförts måste alltid ske. För att vara behörig att agera brandvakt krävs ett giltigt certifikat Heta Arbeten®.

Vem ska utse en Tillståndsansvarig?

Vem utser en tillståndsansvarig? Enligt säkerhetsreglerna för brandfarliga heta arbeten på tillfällig arbetsplats är det beställaren av dessa arbeten som har uppgiften att utse en tillståndsansvarig.

Vad menas med heta arbeten enligt säkerhetsreglerna?

Säkerhetsreglerna Heta Arbeten® innebär bland annat att ett tillstånd ska ges och en riskbedömning genomföras på plats där arbetet ska utföras. Detta krävs för att den som ger tillstånd, den tillståndsansvarige, ska kunna bedöma riskerna i sitt sammanhang.

Vad gör man på Heta Arbeten kurs?

Denna utbildning ger dig som utför brandfarliga heta arbeten på en tillfällig arbetsplats rätt kunskap och behörighet. Du som går utbildningen har också möjlighet att kostnadsfritt registrera din behörighet i ID06 Kompetensdatabas. Utbildningen ger dig även tillgång till app Heta Arbeten®.

Måste Tillståndsansvarig alltid besöka platsen?

Utan tillståndsansvarig får du inte starta ett hett arbete, då bryter du mot dina försäkringsregler. Tips för att få detta att fungera: I egen organisation: Utse många tillståndsansvariga, så att det alltid finns någon på plats.

Är mitt heta arbeten giltigt?

Hur länge är certifikatet Heta Arbeten® giltigt? Ett certifikat är giltigt i 5 år och efter det ska det förnyas. Det gör du genom att gå en ny behörighetsutbildning hos en av Brandskyddsföreningens kvalitetsgranskade arrangörer Heta Arbeten®. Hitta utbildningstillfälle här!

Vad behöver en person som är Tillståndsansvarig och har certifikat för Heta Arbeten från Norge Finland eller Danmark tänka på när hen ger tillstånd?

Den som är tillståndsansvarig behöver ha rätt behörighet och giltigt certifikat, det vill säga ha genomgått utbildning Heta Arbeten® eller motsvarande. Dessutom krävs erfarenhet av praktiskt arbete med brandskydd. Den tillståndsansvarige skall utses skriftligen av beställaren.

Share this post