Populära

Ar Forskollararprogrammet kandidatexamen?

Är Förskollärarprogrammet kandidatexamen?

De lärarexamen som utfärdas efter genomgången lärarutbildning är: Förskollärare – Förskollärarexamen (på grundnivå) Lärare med inriktning mot fritidshem – grundlärarexamen (på grundnivå) Lärare F-3 – grundlärarexamen (på avancerad nivå)

Vilka kurser ingår i Förskollärarprogrammet?

Du läser kurser i språk och kommunikation, matematik, naturvetenskap, barn- och ungdomsvetenskap, etik och estetik. För alla blivande lärare, oavsett inriktning, ingår studier i den utbildningsvetenskapliga kärnan. Den är uppdelad i tre delar på totalt 60 hp vilket är 40 veckor.

Vad är bra att göra som förskollärare?

Ge 3 tips på hur en förskollärare kan utforma sitt ledarskap Lägg fokus på att skapa trygga relationer, både till barnen och dina kollegor. När ni är trygga med varandra blir det enklare att nå fram och skapa ett hållbart arbete med förutsättningar för dig att leda de andra.

Är det svårt att komma in på förskollärare?

Att jobba extra under utbildningen borde inte vara några problem. Jag och många som jag känner på utbildningen har gjort det. Mycket handlar om hur bra man är på att planera sin tid med läsning, grupparbeten och tentaskrivningar. Vad och hur mycket som är obligatoriskt varierar från kurs till kurs.

Vad kan man plugga efter förskollärare?

Som förskollärare kan du vidareutbilda dig inom olika specialområden som särskola eller olika pedagogiska inriktningar som kan kräva speciell utbildning, till exempel Waldorf, Montessori och Reggio Emilia. Vidare finns det en mängd olika områden inom vilka det för en förskollärare kan vara relevant att fördjupa sig.

Vilka böcker behöver man till förskollärare?

Hitta kurslitteraturlistor

  • Att undervisa barn i förskolan | 2:a upplagan. Av Ingrid Pramling Samuelsson m fl.
  • Förskolan och barns utveckling | 2:a upplagan. Av Roger Säljö (red.)
  • Lärande : En introduktion till perspektiv och metaforer | 1:a upplagan. Av Roger Säljö m fl.
  • Skriva för att lära | 2:a upplagan.

Share this post