Ny

Vad ar syftet med protokollet HTTP?

Vad är syftet med protokollet HTTP?

Http är en förkortning av Hypertext Transfer Protocol. Ett protokoll är en samling regler för hur kommunikationen mellan två enheter i ett nätverk ska gå till. Http används av en webbläsare i din dator eller mobiltelefon för att hämta innehåll från en webbserver, vanligen en webbplats.

Vilken modell bygger HTTP på modellen beskriver förhållandet mellan en dator som svarar och en dator som ställer förfrågan om att få se webbplatserna?

HTTP/1.1 stöder även så kallade ”request pipelining”, vilket låter klienten skicka flera förfrågningar samtidigt till server. Detta tillåter servern att bättre förbereda sig för att svara på alla förfrågningar, så att den kan arbeta mer effektivt.

Vad menas med FTP?

FTP står för File Transfer Protocol, och SFTP står för SSH File Transfer Protocol. Båda är vanliga sätt för användare att överföra filer till och från internet. Med SFTP överförs data på ett säkert sätt med hjälp av kryptering. Ingen fildata i ren text överförs.

Vad betyder OSI och vad beskriver modellen?

OSI Model är en nätverksmodell med sju olika lager. Denna modell introducerades först 1974 av ISO (International Organization of Standardization). Denna modell hjälper till att överföra data över nätverket från en dator till en annan. Denna modell är inget annat än den standard som används över hela världen.

Vilka olika förfrågningar kan man göra med HTTP?

HTTP-servern tar emot förfrågan….I själva verket fungerar HTTP genom olika slags förfrågningar:

  1. GET: Klienten ber servern att skicka en viss fil, till exempel en HTML-sida eller en bild.
  2. HEAD: Klienten ber servern att berätta mer om innehållet utan att skicka över det.

Vilken applikation på Internet använder protokollet HTTP?

HTTP är ett av de mest använda programprotokollen. Alla åtgärder på webben använder HTTP-protokollet. HTTPS är den säkra versionen av HTTP-protokollet som implementerar HTTP med hjälp Transport Layer Security (TLS) för att skydda den underliggande TCP-anslutningen.

Vad betyder si HTTPS?

HTTPS står för HyperText Transfer Protocol Secure och ser till att besökare har en säker uppkoppling till din hemsida. Genom detta så skyddas känslig information som lösenord och kreditkortsuppgifter så besökare tryggt och säkert kan navigera och surfa på din hemsida.

Vad är sant om http?

Http står för ”Hypertext Transfer Protocol. ” och är det protokoll som används för att föra över data på internet. Det är en del av Internet Protocol Suite och definierar kommandon och tjänster som används för att överföra hemsidors data. HTTP använder en Server klient modell.

Vilka delar består en http request av?

Full request/response. Från och med HTTP 1.0 används full request och full response. Varje HTTP-meddelande börjar med ett huvud (header) som avslutas med en tom rad. Sedan kommer det data som ska skickas eller också är den delen tom (men den tomma raden måste alltid vara med!!!!).

Share this post