Trendig

Vad gor anestesiolog?

Vad gör anestesiolog?

Narkosläkare är en specialitet där man ansvarar för bedövning, smärtlindring, livsuppehållande åtgärder och avancerad sjukvård. Som narkosläkare tjänstgör man på operationsavdelning, intensivvårdsklinik, narkosmottagning eller smärtmottagning.

En anestesiolog, även kallad narkosläkare, har specialistutbildning om hur man använder bedövningsmedel (exempelvis ryggbedövning) och andra anestesitekniker (inte minst sövning). Utbildningen lägger även tonvikt på att behärska och upprätthålla patienters ventilation (andning) och cirkulation.

Har anestesiolog?

Som narkosläkare är du ansvarig för att leda och utbilda det lokala narkosteamet samt ha tillsyn över rutiner för narkos och smärtlindring innan, under och efter operation i samarbete med det medicinska teamet.

Vad är en specialistläkare?

Du upplyser även patienten och dennes anhöriga om eventuella biverkningar av olika behandlingar och mediciner. De flesta läkare i Sverige väljer att specialisera sig inom någon av de 63 specialiteterna som finns. Det finns 44 basspecialiteter, 9 grenspecialiteter och 10 tilläggsspecialiteter.

Vad tjänar en anestesiolog?

79 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar en anestesisjuksköterska?

Din lön som anestesisjuksköterska kan variera kraftigt beroende på i vilken kommun du bor, och vilken erfarenhet du har såklart – men medellönen utan obekväm arbetstid som tillägg brukar vara omkring 40500 kr.

Vad tjänar anestesisjuksköterska?

För en Anestesisjuksköterska är den genomsnittliga månadslönen 42 300 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 42 000 kr och inom den privata sektorn 44 800 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 1 800 kr (4,44%) från 2019 till 2020.

Share this post