Frågor

Hur mycket vager ett tacke?

Hur mycket väger ett täcke?

Tyngdtäcket finns i flera tyngder, 5, 7, 9, 11 och 13 kg. Vilken vikt du trivs med är individuellt men rekommendationen är att du väljer ett täcke som motsvarar ca 10-15% av din kroppsvikt. Om du väger 70 kg kan du till exempel välja ett täcke som väger mellan 7-11 kg.

Varför tungt täcke?

Täckets tyngd och den omfattande och flexibla konstruktionen gör att kroppen kan koppla av, få en mer effektiv djupsömn så att man vaknar upp utvilad och med en ”mår bra känsla”. Täcket är extra tungt eftersom det har fickor fyllda med små glaspärlor.

Finns det svala tyngdtäcken?

Det vanligaste är täcken i bomull men vill du ha ett svalare täcke ska du välja ett tyngdtäcke i bambu som absorberar och transporterar bort fukt. Bambun kan nämligen transportera bort fukt 3-4 gånger snabbare än bomull. Det finns också täcken med sandkristaller som alstrar kyla och håller temperaturen nere.

Hur tvättar man tyngdtäcken?

Tyngdtäcket går bra att tvätta med ett skonsamt program i en vanlig tvättmaskin. Tänk på att maskinen klarar en vikt som motsvarar vikten. Täcken som väger över 6kg är delbara och varje del tvättas var för sig. Använd alltid den medföljande tvättpåsen när du tvättar täcket.

Är tyngdtäcken varma?

Det är främst materialet som skiljer sig åt. Många tycker mer om svalare tyngdtäcken. Detta eftersom tunga täcken ofta är väldigt kompakta och därför lätt blir svettiga. Ett varm tyngdtäcke kan funka bra på vintern men på sommaren är ett svalt tyngdtäcke att föredra.

Varför Vikttäcke?

Det gör att hjärnan frigör må bra-hormoner som serotonin och oxytocin, samtidigt som det sänker nivån av stresshormonet kortisol. Blodtrycket sjunker, andningen blir lugnare och du känner dig trygg. När du sover under ett vikttäcke ökar även sömnhormonet melatonin, vilket gör dig sömnig.

Vad händer om man har för tungt tyngdtäcke?

– Ett för tungt täcke känns obehagligt, man ska kunna röra sig obehindrat och lätt kunna ta av sig täcket. Ett för lätt täcke har ingen effekt alls.

Vilken typ av tyngdtäcke är bäst?

Vi har testat 5 olika tyngdtäcken och vinnaren i testet är Cura Pearl. Det är ett av de mest sålda tyngdtäckena och det av god anledning. Det finns i många olika vikter, erbjuder en god komfort och alla våra testare sover mycket bättre med hjälp av Cura Pearl.

Vilket tyngdtäcke är bäst i test?

Apotek365 säljer Cura of Sweden Pearl (7kg) för 1218 kr. Frakten hem till dig ingår i priset. Confident Living säljer Cura of Sweden Pearl (7kg) för 1495 kr.

Kan man tvätta ett tyngdtäcke i vanlig tvättmaskin?

Tvättråd: Täcket går att tvätta i maskintvätt 60grader. OBS! Endast i större tvättmaskin som tar minst 8kg.

Kan man tvätta tyngdtäcken?

Tvättråd för tyngdtäcken i serien CURA Pearl CURA Pearl Classic och CURA Pearl Eco kan både tvättas i 60 grader maskintvätt och centrifugeras med lågt varvantal. För CURA Pearl Basic rekommenderar vi 40 grader maskintvätt. Ingen av CURA Pearl-modellerna får torktumlas eller strykas.

Share this post