Blogga

Varfor ar mensen brun i borjan?

Varför är mensen brun i början?

När mensen är som en brun flytning betyder det att du bara blöder lite. När du blöder lite hinner blodet torka en del på vägen ut och då blir det brunt. Ibland kan hela mensen vara som bruna flytningar. Andra gånger kan du ha bruna flytningar i början och i slutet av mensen när du blöder som minst.

Kan man få bruna flytningar innan mens?

Det kan ofta komma lite blod precis innan mensen börjar, eller i slutet av mensen. Det är också vanligt med en liten blödning i samband med ägglossning. Allt detta är normalt, och de flesta känner igen sina egna mönster. Mellanblödningar kan vara röda, bruna eller komma som blodblandade flytningar.

Kan mens vara brunt första gången?

Två veckor efter ägglossningen kommer första mensen och den brukar man märka genom att det kommer lite blod i trosorna eller när man torkar sig. Dagarna innan kan det komma lite småslemmiga flytningar som kan vara blandade med lite blod eller bruna, om blodet hunnit torka lite på vägen ut.

Kan bruna flytningar bero på graviditet?

Enstaka mindre blödningar eller brunfärgade flytningar före graviditetsvecka 12. Du behöver bara söka vård om du samtidigt får ont i ena sidan av magen eller långt ner i magen. I så fall ska du söka vård genast oavsett hur mycket du blöder och vilken graviditetsvecka du är i.

Kan man få bruna flytningar istället för mens?

En mellanblödning kan vara brun, röd eller som en flytning blandad med blod. Det är vanligt att blöda lite dagarna precis före och efter mensen. Du kan också blöda lite när du har ägglossning. Det beror oftast inte på något som är fel.

Varför har jag små blödningar?

Småblödningar mellan mens kallas mellanblödningar. Det kan bero på att du använder något skydd mot graviditet som hormonspiral eller p-piller. Det kan också bero på att du har en infektion i underlivet. Du kan behöva bli undersökt om du inte vet vad mellanblödningarna beror på.

Är det vanligt med bruna flytningar?

Kan bruna flytningar vara missfall?

Om blödning under tidig graviditet En blödning som avstannat är brun. Mängden blod kan variera. Vid kraftiga blödningar blöder du igenom en normal binda på en timme och det kan vara blodklumpar i blödningen. En kraftig blödning är förknippat med risk för missfall.

Är det farligt med bruna flytningar?

Brunaktiga flytningar kan vara tecken på en infektion eller en obalans i underlivet, något som kan behöva behandlas. Om du/ni inte redan testat er för klamydia är detta också något som rekommenderas vid småblödningar.

Hur vet man att man har fått sin första mens?

Share this post