Ny

Ar vattenmelon onyttig?

Är vattenmelon onyttig?

Vattenmelon innehåller nästan inga kalorier – ändå är det både mättande och otroligt nyttigt (massvis av vitaminer, fibrer, aminosyror och antioxidanter!) Testa våra goda recept på sallad, glass och drinkar. Vattenmelon innehåller A-vitamin, tiamin, vitamin B6 och dessutom massor av C-vitamin.

Kan man leva på vattenmelon?

Vattenmelon hjälper till att bygga muskler Att äta melon kan med andra ord ge en positiv spiraleffekt för såväl viktnedgång som den allmänna hälsan. Den saftiga melonen är dessutom ett utmärkt exempel på mat med hög vätskehalt. Ju högre andel vatten ett livsmedel har, desto effektivare blir mättnadskänslan.

https://www.youtube.com/watch?v=JICYyfZMxUI

Är vattenmelon skal giftigt?

Ingen sommar utan vattenmelon – men visste du att man kan äta skalet? Det har till och med en massa hälsofördelar! Skalet innehåller till exempel ämnet citrullin, en aminosyra som kan verka prestationshöjande – och som används flitigt som tillskott i träningskretsar.

Kan hundar äta melon skal?

Kan hundar äta vattenmelon? JA, men ge inte skalet till hunden. Det kan fastna bitar i mage och tarm som hunden inte kan bryta ner.

Vad innehåller vattenmelon?

Näringsinnehåll Per 100 g vattenmelon; Energi i vattenmelon 33 kcal Protein i vattenmelon 0,8 g ; Fett i vattenmelon 0,1 g ; Kolhydrater i vattenmelon 6,5 g Kostfibrer i vattenmelon 0,5 g ; Källa: DTU ; Bonusinfo om vattenmelon. En halv liter vattenmelonjuice innan du ger dig ut och springer, ger en snabb återhämtning av musklerna.

Hur går det att dricka vattenmelon?

Och visst går det att dricka vattenmelon också. Mixa bara frysta jordgubbar, tärnad vattenmelon, grekiskyoghurt, färsk ingefära och honung – avnjut en härligt krämig vattenmelonssmoothie. Sommarens härligaste blandning – vattenmelonsmootie.

Vad innehåller vattenmeloner?

Vattenmeloner är fulla av antioxidanter och andra viktiga näringsämnen, inklusive tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folsyra, pantotensyra, magnesium, fosfor, kalium, zink, koppar, mangan, selen, kolin och betain. Ja, som du ser är detta en mäkta näringsrik frukt!

https://www.youtube.com/watch?v=TNcWscWyoZU

Share this post