Frågor

Vad kan kraftiga svettningar bero pa?

Vad kan kraftiga svettningar bero på?

Överdriven svettning kallas också hyperhidros. Det finns flera olika orsaker till överdriven svettning….Det kan till exempel bero på något av följande:

  • övervikt.
  • att du dricker mycket alkohol.
  • diabetes.
  • klimakteriebesvär.
  • biverkningar av något läkemedel.
  • oro och ångest.

Fokal hyperhidros kallas också primär hyperhidros och är överdriven svettning som inte beror på någon underliggande sjukdom eller tillstånd. Fokal hyperhidros brukar främst drabba armhålorna, fotsulorna och handflatorna. Även ansikte, underliv och hårbotten kan drabbas.

Kan hyperhidros försvinna?

Kan hyperhidros växa bort? Ja hyperhidros kan försvinna med tiden. Hyperhidros kan också försämras eller förändras med tiden, till exempel genom att drabba ett nytt område på kroppen.

Hur blir man av med Flens?

Ibland kan det samlas överskott (smegma, ”flensost”) under förhuden av det talg som bildas för hålla huden mjuk. Det kan lukta. Det är bara att tvätta bort det med ljummet vatten. Eftersom du tvättar dig ofta är det risk att du torkar ut den tunna huden på penis, det är antagligen det som ger dina besvär.

Vad är svettkörtlar?

Svetten från vissa körtlar får en särskild lukt I armhålorna, runt könsorganen och bröstvårtorna och intill ändtarmsöppningen finns en speciell sorts svettkörtlar. Dessa svettkörtlar utsöndrar mjölksyra och urinämne. Därför får svetten en särskild lukt när den bryts ner av hudens bakterier.

Vad kan jag göra för att svettas mindre i ansiktet?

Av andra människor kan kraftig svettning i ansiktet också ses som ett tecken på osäkerhet och nervositet, vilket kan vara ett problem i förhandlingssituationer och när man vill inge förtroende. Dermix Absolut Torr Wipe kan användas för behandling av svett från pannan etc.

Hur man tvättar sin kuk?

Du kan undvika onödiga irritationer om du tvättar din penis så här:

  1. Dra tillbaka förhuden om det finns en sådan.
  2. Duscha/skölj förhudens insida och ollonet med ljummet vatten.
  3. Gnugga lite med fingrarna på ollonet och förhudens insida för att ta bort smuts och gammal smegma.

Vad har svettkörtlarna för uppgift?

Svett är ett led i kroppens system för att behålla kroppstemperaturen i normalt skick. Om kroppen riskerar att bli för varm svettas man och kroppens överskottsvärme används till att värma upp svetten som därmed avdunstar och kroppens temperatur kan således hållas nere.

Share this post