Rekommendationer

Far man Fi idrott om man inte simmar?

Får man Fi idrott om man inte simmar?

Hej, I grundskolan så finns det ett krav på att man ska lära sig simma. Prata med din idrottslärare om du har problem med det så att du kan få hjälp. Det finns inte uttryckliga krav på kunskaper i simning i gymnasieskolans kurs Idrott och hälsa så som det finns i grundskolan.

Vad händer om man får FI idrott?

Det betyder att även om du får F i en kurs, till exempel Idrott och hälsa så kommer det inte hindra dig från att ta examen, få slutbetyg och högskolebehörighet. Du behöver alltså inte oroa dig om du får F i Idrott och hälsa, men försök ändå att göra ditt bästa så att det inte sänker ditt betygssitt.

Kan man ta bort idrott på gymnasiet?

Som du har skrivit är Idrott och hälsa 1 en obligatorisk kurs på alla nationella program på gymnasiet, det är även ett gymnasiegemensamt ämne så alla elever läser kursen Idrott och hälsa 1 som är på 100 poäng, det betyder att man oftast läser kursen under ett läsår.

Måste man läsa idrott på gymnasiet?

Idrott & Hälsa 1 är en obligatorisk kurs på alla gymnasieprogram och kan inte bytas ut. Så tyvärr kommer du att vara tvungen att läsa den. Det är bara en kurs så troligtvis kommer du bara behöva ha det ett av åren och sedan slipper du det. Därför drar det inte ner ditt betyg jättemycket om du skulle få dåligt betyg.

Har man idrott på universitet?

Ofta tillkommer det Särskild behörighet när man söker utbildningar på högskola eller på en Yrkeshögskola men om det inte är Idrottslärarutbildning eller Fysioterapeut (f d Sjukgymnast) – ingår inte Idrott och hälsa kurser i behörigheten.

Hur bedöms idrott?

2.4 Vad ska bedömas? Annerstedt (2002) pekar på att det finns fyra olika kunskapsformer; fakta, färdighet, förståelse och förtrogenhet. Dessa kunskapsformer finns inom ämnet idrott och hälsa, men det mesta fokus ligger på de färdigheter eleverna visar.

Finns det gymnasium utan idrott?

På gymnasiet Idrott & Hälsa 1 är en obligatorisk kurs på alla gymnasieprogram och kan inte hoppas över. Men det är bara en kurs som är obligatorisk och efter det behöver du inte tänka på idrott mer. Prata med din idrottslärare på gymnasiet så får du hjälp att klara idrotten även där.

Share this post