Rekommendationer

Vad kommer ordet pirra ifran?

Vad kommer ordet pirra ifrån?

Pirra i betydelsen ’liten hopfällbar transportkärra’ används mest i mellersta Sverige, speciellt i Stockholmstrakten. Det är belagt där åtminstone sedan 1940-talet. Varför det heter så är oklart. Till det man bilda verbet pirra, alltså transportera något tungt med sådan kärra.

Vad betyder pirra på svenska?

Pirra är slang för pizza. – Vad vill du äta? – Jag skulle inte banga på en pirra!

Vad heter pirra på engelska?

pirra

Huvudsakliga översättningar
Svenska Engelska
pirra tingle, buzz

Vad betyder pirrningar?

Ordet pirra är synonymt med kärra och kan bland annat beskrivas som ”kittlar, sticker, kryper”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pirra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder pirrar i magen?

Att det kan pirra i magen, av spänning eller förälskelse, är väl bekant för de flesta. I sydsvenska dialekter kan det dessutom ha en sexuell betydelse, då pirra betyder ha samlag.

Vad kostar en pirra?

Du kan hyra pirra för ca 50 kr per dag eller 200 kr för en vecka.

Vad betyder det pirrar i magen?

Det sägs ofta att nervositet känns i magen: många känner en kittlande känsla i magen när de är nervösa eller spända. Det sägs till och med att tarmen är människans andra hjärna.

Vad händer i kroppen när man får fjärilar i magen?

När du blir kär så släpps stresshormonet kortisol ut i kroppen. Blodkärlen i magen dras ihop vilken kan betraktas som “fjärilar i magen”, men det kan också kännas som nervositet eller illamående. Har du känt hur hjärtat slår extra snabbt under förälskelse? Det stämmer helt.

Var kan man köpa en pirra?

Hopfällbar transportkärra Praktisk och smidig pirra vid flytt av tunga saker.

  • Avlastningsvagn Stabil och smidig avlastningsvagn med tre hyllplan.
  • Hopfällbar transportvagn, 40 kg Praktisk, hopfällbar bagagekärra.
  • Hopfällbar transportkärra Var rädd om ryggen.
  • Hur fungerar en Trappkärra?

    Kraftig magasinkärra med solida klätterhjul monterade i en stjärnhjulskonstruktion och handtag med knogskydd som skyddar handen från att klämmas i dörrkarmar och mot kanter. Trappkärran är lämplig för godstransport i trappor med standard steghöjd samt över avsatser och kantstenar.

    Share this post