Frågor

Var slanger man fargburkar?

Var slänger man färgburkar?

Tomma färgburkar/hinkar av metall (sorteras som metallförpackning på en återvinningsstation eller som metall på en återvinningscentral), tomma färgburkar/hinkar av plast (sorteras som plastförpackning på en återvinningsstation eller som brännbart på en återvinningscentral), gamla penslar och trasor (sorteras som …

Hur sorteras målarfärg?

Rester av målarfärg, impregneringsmedel, lim, fernissa, spackel och liknande, men även sprayflaskor och nagellack, ska lämnas in på miljöstation eller återvinningscentral. Förpackningar med färgrester, även intorkade, lämnas också där. Det gäller även om färgen är vattenlöslig.

Är tomma färgburkar farligt avfall?

Om färgburkar klassas som farligt avfall eller inte beror på vilka substanser som färgen är uppbyggd av. Lite generellt kan säga att hobbyfärger, för pyssel, kan hanteras på ett sätt medan gamla färgburkar efter ommålning i hemmet ska hanteras som farligt avfall.

Vad gör man med färg?

Färg används dock inte bara till att försköna, den har även skyddande och bevarande egenskaper. Det finns en mängd olika typer av färger för olika ändamål; oljefärger, färger med fuktspärrar, lackfärger, golvfärger. Vad du än tänker måla finns en färg anpassad för ditt projekt.

Vad kostar det att slänga färg?

Fordon över 3,5 ton med osorterat/sorterat avfall….Verksamhetsavfall vid Må avfallsanläggning.

Typ av avfall Pris exkl moms
Färgburkar 8 kr/kg
Oljefilter/absol/lösningsmedel 10 kr/kg
Syror/baser/glykol/sprayburkar (färg) 15 kr/kg
Sprayburkar (isocyanater) 25 kr/kg

Var slänger man penslar?

Helt torra målarverktyg så som penslar, färgtråg och rollers kan slängas i blandat avfall / hushållsavfall. Ifall verktygen fortfarande är våta bör de kasseras som kemiskt avfall / farligt avfall hos en återvinningscentral.

Hur återvinns målarfärg?

Share this post