Frågor

Vad gor man i foretagsekonomi 1?

Vad gör man i företagsekonomi 1?

Företagsekonomi 1, 100 poäng

  • Företagens roll och villkor i samhället i fråga om samhällsnytta och samhällsansvar, i nutiden och ur ett historiskt perspektiv.
  • Olika typer av företag och företagsformer.
  • Grundläggande företagsekonomiska begrepp och modeller samt kalkylering.

Vad gör man på entreprenörskap gymnasiet?

Undervisningen i ämnet entreprenörskap ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i metoder för att driva projekt, dvs. hur man sätter igång, utformar och genomför målinriktade processer. Den ska också leda till att eleverna utvecklar förståelse av entreprenörskapets betydelse för samhällsutvecklingen.

Varför ska man läsa företagsekonomi?

Rent konkret ger studier i företagsekonomi dig kunskap om hur företag och andra organisationer fungerar, deras roll i samhället och hur de på bästa sätt kan nå sina uppsatta mål. Du får lära dig hur man leder, organiserar, marknadsför, redovisar, finansierar och kommunicerar i företag och organisationer.

Vad gör man i teknik 1?

OM UTBILDNINGEN I kursen Teknik 1 går vi igenom teknikutvecklingsprocessens alla delar från idé och modell, produkt eller tjänst till användning och återvinning med praktisk tillämpning av teknik och teknikutveckling inom ett eller flera teknikområden.

VAd motsvarar Teknik 1?

Om du saknar de betyg som krävs i Teknik 1 kan du trots det vara behörig till utbildningen. Om du har läst Teknik, människa, samhälle samt Teknikutveckling och företagande i det gamla gymnasiesystemet så motsvarar det Teknik 1. Du kan även har fått den teknikkompetens som krävs genom annan motsvarande erfarenhet.

VAd kan man bli om man går i teknik?

Vad kan man bli efter Teknikprogrammet på gymnasiet?

  • 3D-grafiker. Arkeolog. Arkitekt. Banktjänsteman. Bibliotekarie. Bokbindare. Brandingenjör.
  • Ingenjör. Ingenjör inom bygg & anläggning. IT-arkitekt. Konsult. Lantmätare. Larm & säkerhetstekniker.
  • Pilot. Produktionstekniker. Psykolog. Revisor. Säkerhetsansvarig IT. Speciallärare.

Share this post