Rekommendationer

Vad anvands gasbinda till?

Vad används gasbinda till?

Håller kompresser och förband på plats. Lämplig till armbågar och axlar eller andra kroppsdelar som kan vara svåra att lägga bandage på. Kan även användas som stödbandage vid mindre stukningar.

Varför har man bandage?

Bandage har många bra effekter efter en skada. De är en stor hjälp och ger stöd och lindrar smärta. Mjuka förband gör inte att musklerna blir svagare utan du kan fortsätta vara aktiv då bandaget har en stor mängd mycket positiva effekter. När du fått en skada är det viktigt att hålla kroppen aktiv.

Hur använder man bandage?

Byte av endelsbandage

  1. Töm en tömbar påse före bytet.
  2. Fukta några mjuka nonwovenkompresser, 10×10 cm, med kroppstempererat vatten.
  3. Avlägsna det gamla bandaget försiktigt.
  4. Den använda påsen läggs i en avfallspåse.
  5. Behandla huden så varsamt som möjligt.
  6. Tvätta stomin och huden runt stomin med de fuktade kompresserna.

Varför gör man Kompressionslindning?

Pumpstövel, ordineras av läkare. Har patienten venösa bensår är kompression (sammanpressning) grundbehandlingen för att uppnå sårläkning. Linda är oftast att föredra framför stödstrumpa om patienten har bensår samt vid svullna vätskande ben (ödem).

Vad finns i plåster?

P-plåster är ett preventivmedel som du sätter på huden. Själva plåstret är tunt, beigefärgat och cirka fem gånger fem centimeter stort. Det innehåller två olika hormoner, östrogen och gestagen, som gör att du inte får någon ägglossning och därför inte kan bli gravid. Samma hormoner finns i p-piller och p-ringar.

Hur fäster man bandage?

De fastsätts snabbt genom att värma bandaget med handen. Gasbindorna finns att få i olika storlekar och de är väldigt elastiska vilket gör att man vid användandet får ett stadigt förband gjort. Under en gasbinda brukar det läggas en kompress av något slag, eftersom man ofta använder gasbindor vid en blödning.

Share this post