Trendig

Kan man springa med Halseneinflammation?

Kan man springa med Hälseneinflammation?

Vid en delvis skada på hälsenan rekommenderas aktiv vila, gärna med lämpligt sjukgymnastiskt program. Exempelvis excentrisk träning. Vid en inflammation i hinnan är det okej att träna, så länge smärtan tillåter. Man bör dock ha i åtanke att träningen kommer att förlänga läkningsprocessen.

Kan man träna med Hälseneinflammation?

Den främsta behandlingen vid hälseneinflammation är successivt stegrad rehabträning, med fokus på just hälsenan, så att större tålighet utvecklas. Promenader, cykling eller liknande belastningsformer rekommenderas, men framför allt successivt stegrad tåhävningsregim (se övningar subakut fas).

Kan man träna när man har ont i hälsenan?

Du ska undvika att överbelasta senan, och bör till exempel låta bli att löpträna tills besvären har gått över. Receptfria smärtstillande läkemedel kan hjälpa mot smärtan. Använd stadiga och dämpande skor, och till en början placera ett inlägg i skorna under hälen för att avlasta senan.

Hur tränar man en ond hälsena?

För att förebygga & undvika skador i hälsenan är det viktigt att trappa upp din träning långsamt oavsett vilken form. Var extra varsam när det kommer till löpning och hopp. Du kan även jobba med pre– och rehab övningar i förebyggande syfte.

Vad gör man åt ont i hälsenan?

Vad kan jag göra själv? Du ska undvika att överbelasta senan, och bör till exempel låta bli att löpträna tills besvären har gått över. Receptfria smärtstillande läkemedel kan hjälpa mot smärtan. Använd stadiga och dämpande skor, och till en början placera ett inlägg i skorna under hälen för att avlasta senan.

Kan man träna med hälsporre?

Se till att hitta en bra balans där din hälsporre träning medför en stretching av alla muskler som är inblandade. Se till att inte överdriva. En alltför hård stretching kan skada dina muskler och senor. Alla övningar bör upprepas ett par gånger per dag, utför 2-3 sessioner och 10-15 repetitioner per session.

Share this post