Rekommendationer

Vad heter fartyget som brinner?

Vad heter fartyget som brinner?

Nu har det brinnande fartyget Almirante Storni kommit fram till Skandiahamnen i Göteborg. Trots många orosmoment har allt gått bra. – Almirante Storni ligger nu till kaj, säger Mattias Lindholm vid Kustbevakningen. För en vecka sedan började det brinna på fartyget Almirante Storni ute vid Vinga utanför Göteborg.

Varifrån kommer det brinnande fartyget?

Enligt Kustbevakningen startade brandförloppet i trävirke som lastats på övre däck i fartygets för. Det uppger SVT, som även var först med att berätta om brister ombord på fartyget.

Vart var det brinnande fartyget på väg?

Vid 06.00 på lördagsmorgonen påbörjades arbetet med att ta det brinnande skeppet Almirante Storni in till kaj i Göteborgs hamn. Det 177 meter långa fartyget började brinna förra lördagen och sedan dess har Kustbevakningen tillsammans med sjöräddningen och MSB sprutat vatten över lågorna.

Varför brinner fartyget i Göteborg?

Det har varit dåligt väder i omgångar och stora svårigheter med att komma åt lasten och brandhärden”, säger Mattias Lindholm. Det har brunnit i virkeslasten på fartyget, som sedan förra lördagen, den 4 december, och fram tills i morse har legat för ankar vid Vinga utanför Göteborg.

Vem äger båten som brinner?

Det här är Almirante Storni Almirante Storni ägs av det tyska rederiet NSC Holding. Längd: 177 meter. Det är i fören av dessa 177 meter som det brinner. Enligt Kustbevakningen rör det sig om 50-70 meter som är påverkat av branden.

Hur går det med den brinnande båten?

Nyhet 2021-12-11. 06.00 på lördagsmorgonen inleddes lotsningen av det brinnande fartyget Almirante Storni in mot Göteborgs Hamn. 11.00 kunde nöjda lotsar se tillbaka på en intensiv vecka. Det var förra lördagen, den 4 december, som larmet inkom till JRCC att ett fartyg som låg vid ankar hade börjat brinna.

Vad brinner på båten?

När en bränsleledning brinner av flammar elden upp kraftigt men utan sprängverkan. Finns gasol ombord måste huvudventilen stängas och flaskan skyddas mot upphettning. Går inte detta skall flaskan föras i säkerhet. Strålningsvärmen under den tid båten brinner är betydande.

Var brinner det Göteborg?

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Vallhamnsgatan i Göteborg då en garagelänga brann. Uppåt 10st garage ska ha brunnit på platsen och farlig rök ska spridits kring platsen varför allmänhet uppmanas att undvika denna. Polisen bistår räddningstjänsten i räddningsarbetet på platsen.

Share this post