Populära

Hur manga vaningar har Norra Tornen?

Hur många våningar har Norra Tornen?

Tornen har olika höjd. I det östra huset, i kvarteret Innovationen, finns bygglov för 35 våningar, motsvarande 120 meter. Det västra huset i kvarteret Helix kommer att få 30 våningar motsvarande 104 meter. Husen är breda vid sin bas och avsmalnar i form av trappsteg med stigande höjd.

Hur många våningar torsplan?

Det bostadstorn som Oscar Properties nu färdigställt, som heter Innovationen, är 125 meter högt fördelat över 36 våningar.

Vad kostar lägenheterna i Norra Tornen?

Penthouse för 230.500 kr/kvm – 125 meter högt. Efter sommaren drar Oscar Properties igång bygget av Stockholms nästa landmärke, Norra Tornen i Hagastaden. Hela området, som ligger på gränsen mellan Stockholm och Solna, och som tidigare kallades Norra Stationsområdet, är idag en enda stor byggarbetsplats.

Vad kostade Norra Tornen?

Nybyggnad av flerbostadshus som består av en byggnad i Stockholm med 182 lägenheter på 37 våningar varav 2 våningsplan är under marken. Själva byggnationen startade januari 2016 med en beräknad byggtid på 34 månader till en uppskattad kostnad av 400-800 mkr.

Vad är på toppen av Norra Tornen?

Rätt många läsare har spekulerat i om det står en helikopter på taket till varje torn, men nu ska jag stilla er nyfikenhet med att säga att det varken är helikoptrar eller hammare. Svaret är att det är kranar som står på toppen.

Vem bor i Norra Tornen?

Det har gått ett och ett halvt år sedan Kjell Fallqvist och hans fru Åsa flyttade in på våning 33 i höghuset Innovationen på Torsplan. Med sina 125 meter är det innerstans högsta bostadshus, och på andra sidan gatan står nybyggda tvillingtornet Helix där folk precis börjat flytta in.

När är Norra Tornen klara?

Inflyttning av boende kommer ske i tre etapper där den första inflyttningen är planerad från 27:e juli till 2:a augusti. Därefter följer etapp 2 runt 31:a oktober samt etapp 3 vid slutet av året. Under året 2020 kommer allt stå klart för inflyttning.

Vad är det på taket på Norra Tornen?

Vad är det på toppen av Norra Tornen?

Svar: Du är långt ifrån den ende som har hört av sig och undrat över detta. Rätt många läsare har spekulerat i om det står en helikopter på taket till varje torn, men nu ska jag stilla er nyfikenhet med att säga att det varken är helikoptrar eller hammare. Svaret är att det är kranar som står på toppen.

Hur höga är Norra Tornen?

Inte minst i den nya stadsdelen Hagastaden i Stockholm där de över 100 meter höga Norra Tornen (Helix och Innovationen) nu har uppförts.

Share this post