Populära

Vilka tabletter hjalper mot feber?

Vilka tabletter hjälper mot feber?

Mot värk och feber Orsakar inte magbesvär. Under kort tid och i normala doser är paracetamol även säkert att använda för dig som tar blodförtunnande läkemedel (till exempel Waran). För gravida och äldre personer: Välj paracetamol mot smärta och feber hellre än de värktabletter som tillhör NSAID-preparaten.

Varför kan man få feber?

Vid könssjukdomar och blindtarmsinflammation kan man förutom feber också ha ont i magen. Andra orsaker till feber. Förutom bakterier och virus finns det även andra orsaker till att man kan få feber. Inflammationssjukdomar som reumatism kan utöver ledbesvär ge feber, särskilt om man är äldre.

Vad är feber hos vuxna?

Generellt kan man säga att temperaturer över omkring 38 grader hos vuxna är feber. Det viktigaste är egentligen inte temperaturen i sig, utan det är hur man mår för övrigt som avgör om man är sjuk. Särskilt äldre människor kan ha allvarliga infektioner utan att reagera med ökad kroppstemperatur.

Vad är en febersjukdom?

Feber är i sig inget sjukdomstillstånd utan ett symptom och ett tecken på att immunförsvaret är aktiverat. Feber är, så länge den inte är extremt hög (över 41 °C), inte farlig eller skadlig och behöver vanligen inte behandlas.

Vad är intermittent feber?

Ett annat tillstånd är intermittent feber, feber som kommer och går, antingen under dygnet eller under loppet av tre dagar. Remittent feber är intermittent feber som kommer och går i regelbundna intervaller. Intermittent feber förekommer vid olika sjukdomar, däribland cancer.

Vilken är den bästa febernedsättande?

I en Cochrane-översikt jämfördes effekten av olika receptfria läkemedel vid akut smärta. Samtidig användning av paracetamol och ibuprofen gav bäst smärtlindring, med number needed to treat (NNT) 1,5.

Share this post