Ny

Vad passar med ljusgron?

Vad passar med ljusgrön?

Grönt är också en väldigt tacksam färg att matcha med andra färger – kanske är det därför den är så populär? Med grönt är det lätt att arbeta med färgsättningen och accentfärgerna i ett rum. Tre färger som passar finfint tillsammans med grönt är rosa, blått och orange.

Vilken färg får man om man blandar gul och grön?

Med dessa kan du få till alla färger! Blandar du exempelvis blått och gult får du fram en grön färg, och rött och blått blir till lila. När du blandar färger på detta sätt kan du även få till nya färger genom att bygga på en blandning som grönt. Genom att tillsätta mer blått i den gröna färg får du till en turkos färg.

Vilken väggfärg till grönt kök?

Man kan understryka det gröna genom att kombinera den med gröna toner som 8494 Organic Green eller dämpa uttrycket något genom att sätta ihop den med grå toner som 1973 Antikgrå, 1032 Grå Harmoni eller 1391 Ljus Antikgrå. Gyllene gröna toner gör sig också mycket fint ihop med gyllene vita.

Vad passar med mintgrön?

Blanda upp med blå nyanser Termen mintgrön sträcker sig över en mängd nyanser: de kan vara både ganska ljusa, klara och friska men även lite blåaktiga. Om du väljer att måla väggarna med den senare nyansen kan du med fördel blanda upp färgschemat i rummet med andra lite blåare toner.

Vad passar till grönt kök?

Den gröna färgen kombineras fint med en klassisk bänkskiva gjord av ek eller valnöt. Väljer du en bänkskiva av trä kan de gröna färgerna från basilika, olivolja och grönsaker ge en exklusiv känsla. Så glöm inte att även inreda med levande växter som både ger färg och härlig doft till köket.

Vilken väggfärg till kök?

Bryt av: Ljusa kulörer ger ett ombonat och öppet intryck, medan mörka färger skapar en varmare stämning. Jobba med kontraster som mörka detaljer i ett vitt kök och tvärtom. Det vita lantköket får en mer ombonad känsla med dova grå eller ljusgröna skåpsluckor.

Share this post