Trendig

Varfor ar choklad bra for hjartat?

Varför är choklad bra för hjärtat?

Den som äter mycket choklad minskar rejält sin risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar. Det visar en färsk studie publicerad i veckans nummer av den medicinska tidskriften British medical journal.

Är det bra att äta choklad varje dag?

Hälsoeffekter av choklad Att mörk choklad kan ha hälsofördelar har även tidigare studier skvallrat om. I den nya studien lät man 30 personer äta 30 gram mörk choklad dagligen. Man följde upp deltagarna redan efter en månad och forskarna kunde då se en förändring.

Är det bra att äta choklad?

Men tyvärr, här slutar det nyttiga. Choklad är ett kaloririkt godis (inga stora skillnader mellan ljus och mörk choklad), ofta med hög andel mättat fett. Det gör att chokladen inte ska betraktas som en betydande källa till vitaminer och mineraler, även om de ju faktiskt finns där.

Är det farligt att äta för mycket choklad?

Det betyder att en 70 % chokladkaka på 100 g vanligtvis innehåller 20 mikrogram kadmium – alltså den mängd som en vuxen person kan klara att få i sig på en dag. Därför rekommenderar livsmedelsverket att man inte äter för mycket choklad.

Hur mycket choklad i veckan?

Det är mörk choklad med en kakaohalt på över 65 % som gäller och rekommendationen ligger på cirka 1-3 bitar om dagen.

Är det bra att äta mörk choklad?

Mörk choklad har ett högt innehåll av antioxidanter, och intag av choklad (och ämnen som finns i chokladen, som flavonoider) är i några observerande studier ihopkopplat med en lägre risk för hjärtsjukdomar.

Är Kakao bra för diabetiker?

Mörk choklad är bättre än ljus: choklad som innehåller mer än 70 % kakaohalt ger mindre blodsockerstegring och kan därför rekommenderas.

Finns det choklad för diabetiker?

Sockerfri choklad och sockerfritt godis innehåller sockeralkoholer som inte är bra för personer med diabetes. De påverkar blodsockret och kan ge diarré. Köp hellre vanligt godis – och ät det en gång i veckan. Anpassa doserna av insulin eller läkemedel efter intaget.

Share this post