Populära

Varfor blir man Godissugen nar man har mens?

Varför blir man Godissugen när man har mens?

Uppblåst mage, humörsvängningar och ett sötsug som vägrar försvinna. Förändringarna i våra hormoner, östrogen och progesteron, dagarna före mens gör att vi får ett ökat sug efter kolhydrater och socker. Gör istället såhär: Det bästa är att balansera upp hormonerna en gång för alla, så att dina PMS-besvär försvinner.

Vad ska man äta för att få sin mens?

Men ibland kan det ta några månader. För att få tillbaka din mens är det viktigt att du äter frukost, lunch och middag varje dag. Ät tillräckligt med fett, framförallt nyttigt fett som finns i oljor, nötter, avokado och fet fisk.

Varför sugen choklad mens?

Enligt Lisa Eberly, legitimerad dietist, är det kroppen som skapar suget eftersom choklad innehåller ämnen som lindrar smärtan vid mens. ”Våra kroppar suktar efter magnesium när vi drabbas av muskelkramper och genom att äta choklad lindras smärtan”.

Är man hungrigare vid mens?

Du har mens Vill helst bara vara hemma och äta. När vi har mens så ökar vår aptit (det är faktiskt sant). När det är dags för din mens så försök var medveten om att din aptit kommer öka. Det kommer hjälpa dig att behålla fokus på att hålla dig till dina måltider och inte äta bara för att äta.

Hur mycket går man upp i vikt vid mens?

1–2 kg kan du lätt gå upp veckan innan din mens. Det är de hormonella förändringarna i kroppen som kan leda till vätskeansamlingar. Vänta därför med att väga dig till ett par dagar efter mensens första dag, då vikten normalt går ner igen.

Dels gör förändringarna i våra hormoner, östrogen och progesteron, dagarna före mens att vi får ett ökat sug efter kolhydrater – varför är fortfarande oklart. Däremot vet man att de extra kolhydraterna underlättar för kroppen att utsöndra må bra-hormonet serotonin vilket kan hjälpa mot de besvärliga humörsvängningarna.

Varför är jag så hungrig när jag har mens?

Du har PMS Östrogennivåerna höjs precis innan du får mens vilket kan leda till helt oförklarlig hunger och cravings efter saker du normalt sett inte är sugen på. Detta sug går tack och lov över när mensen sedan kommer, eftersom progesteronnivån ökar i kroppen.

Share this post