Populära

Ar Stevia bra eller daligt?

Är Stevia bra eller dåligt?

Enligt dietisten Sofia Antonsson är de främsta fördelarna med steviolglykosider att det är kalorifritt och till skillnad från andra sötningsmedel inte påverkar blodsockret. Dessutom är det skonsamt för tänderna och har visat sig vara ett bra alternativ för personer med känslig mage.

Vilket socker är bäst för kroppen?

Kokossocker har ett lågt GI och påverkar inte blodsockernivån lika mycket som vanligt socker. Kokossockret är likt farinsocker i utseende och har en god och unik, kolaaktig smak som ger bakverken en särskild karaktär. Kokossocker är även rikt på mineraler.

Är steviolglykosider farligt?

Steviabladen har länge använts i Sydamerika för sin söta smak och som medicinalväxt. Steviolglykosider har också blivit populärt i USA och Europa de senaste åren. Det anses inte ha några hälsorisker under vanlig konsumtion och verkar vara ett betydligt bättre alternativ än socker för att stilla sötsuget.

Hur mycket Stevia istället för 1 dl socker?

1 dl sötströ väger 85 g och motsvarar 1 dl strösocker som väger 90 g enligt förpackningen. Själv ersätter jag alltså med 25% mindre och då blir det så att 1 dl strösocker kan ersättas med 0.75 dl sötströ. Vill du räkna åt andra hållet så motsvarar 1 dl sötströ då 1.33 dl strösocker.

Vad kan man ersätta socker med?

Det funkar bra att byta ut strösocker mot rörsocker, muscovadosocker eller farinsocker. Muscovado och farinsocker har en annan smak och färg vilket kan påverka smaken och färgen på slutresultatet. Sötningsmedel så som sötströ fungerar bra som smaksättare.

Kan man använda stevia istället för socker?

Eftersom steviolglykosid är ungefär 300 gånger sötare än socker använder vi fyllmedel för att underlätta doseringen. På så sätt kan du söta dina maträtter och drycker genom att helt enkelt ersätta sockret med SteviaSweet.

Share this post