Rekommendationer

Hur tejpar man en halsporre?

Hur tejpar man en hälsporre?

Den generella principen vid tejpning är att börja med att lägga ett fäste, ett så kallat “ankare”. Mot denna fäster man sedan övriga tejper. Avslutningsvis sätter man ett nytt ankare som fäster alla tejpändar. Utifrån våra bilder video kan du säkert sätta din egen tejp, men du kan även få hjälp i vården.

Hur tejpar man höften?

Applicera en eller flera 5–7,5 cm I-tejper för att täcka in skadan. Stretcha ljumsken och starta tejpningen vid höftbenet där ofta smärtpunkten är och dra sen tejpen med måttlig stretch (muskelteknik).

Hur använder man sporttejp?

Börja på utsidan av underbenet, vid det övre ankaret. Dra tejpen mot insidan av hålfoten, under foten, ut mot fotens utsida. Lägg sedan draget i tejpen upp mot utsidan av foten, fäst åter på ankaret på fotens utsida. Upprepa sedan samma tejpning fast åt andra hållet.

Hur ofta kan man använda Kinesiologitejp?

Hur länge sitter tejpen kvar samt var tejpen sitter. Tejpen bör dock inte sitta kvar i mer än 5 dagar, detta eftersom dess effekt avtar och klistret torkar. Ju längre tid tejpen sitter på, desto svårare kan det vara att få av tejpen. I vissa fall kan klisterrester fastna på huden om tejpen är kvar längre än 4-5 dagar.

Vilka skor är bäst vid hälsporre?

Skor för hälsporre:

  • Dämpad sula – Välj skor med en ordentligt uppbyggd dämpning och stadig hälkappa.
  • Liten klack – En låg klack flyttar belastningen framåt på foten och avlastar hälen.
  • Uppbyggt fotvalv – En sko med väl uppbyggt fotvalv avlastar senan.

Kan man massera bort hälsporre?

Ett sätt att behandla hälsporre är genom massage. Att massera området kan hjälpa både på kort och lång sikt, då det kan ge en direkt smärtlindring såväl som verka förebyggande. En studie från 2014 visade att massage i kombination med stretching verkade direkt smärtlindrande för majoriteten av försökspersonerna.

Kan man duscha med sporttejp?

Tejpen har samma tjocklek och elasticitet som huden, vilket medför möjlighet att bibehålla normal rörlighet när man är tejpad. Tejpen påstås ha en både mekanisk och smärtlindrande effekt. Tejpen har dessutom en vattenavstötande effekt vilket möjliggör för den tejpade att duscha och bada utan att behöva byta tejp.

Kan man tejpa nacken?

Life Kinesiology Tape är en elastisk sporttejp som förebygger och behandlar skador på muskler och leder. Tejpen hjälper dig att röra kroppen på rätt sätt och undvika felaktiga rörelsemönster. Kan användas på nacke, axlar, ländrygg, handleder, höfter, knän med mera.

Share this post