Blogga

Hur gor man sa det inte blir Kakigt nar man sminkar sig?

Hur gör man så det inte blir Kakigt när man sminkar sig?

Blanda till din foundation på en Beauty blender och börja lägga din bas. När foundation är på plats , tar du en ny splash av Rosenvatten, det gör så att din foundation inte lägger sig kakigt på huden. Avsluta med puder som du applicerar med en puderpuff.

Hur får man smink att sitta kvar?

7 enkla knep som får ditt smink att hålla sig hela dagen

  1. 1 / 7. Ha endast hudkräm på dina problemområden.
  2. 2 / 7. Byt din fuktkräm till ett serum.
  3. 3 / 7. Ha på ditt puder innan din foundation.
  4. 4 / 7. Lägg sedan på ett lager återfuktande kräm.
  5. 5 / 7. Använd rätt borstar.
  6. 6 / 7. Återfukta inte din T-zon för mycket.
  7. 7 / 7.

När foundation är på plats , tar du en ny splash av Rosenvatten, det gör så att din foundation inte lägger sig kakigt på huden. Avsluta med puder som du applicerar med en puderpuff. Baka in pudret på huden, nästan så att du ser att det ligger en “hinna” över huden. Var noggrann över hela ansiktet och ner på halsen.

Varför flagnar min foundation?

Exfoliera & skydda huden regelbundet Att din foundation ser fläckig ut beror oftast på att huden är lite torr och då finns det risk att din foundation liksom ”fastnar” i de torra partierna. Detta syns särskilt mycket om du använder en foundation som är lite för mörk för din hudton eller har fel nyans.

Varför blir min concealer Kakig?

Det kommer förmodligen creasa (dvs. samlas i de fina linjerna), men det kan du enkelt åtgärda genom att dutta lätt med fingret. Torr och kakig produkt under ögonen däremot, den är där för att stanna tills du tvättar bort den.

Varför krackelerar foundation?

Är du torr i hyn så bör du ha en oljebaserad foundation för att tillföra det din hud inte redan producerar själv. Får du en vattenbaserad foundation kan den ha lätt att krackelera på huden under dagen eftersom du då lätt kan bli torr.

Varför flagnar mitt ansikte?

Torr hud kan fjälla och flagna bort. Ungefär som när man bränt sig i solen och huden till slut fjällar bort det skadade. Det är viktigt att inte försöka tvätta eller torka bort sådana drabbade partier, utan istället angripa med fukt. Huden saknar sitt naturliga fett, talg, och därför fjällar den.

Får man dålig hy av foundation?

Smink i sig bidrar inte till uppkomsten av finnar, men huden kan bli mer irriterad av olika ämnen som finns i sminkprodukter. Var därför uppmärksam på feta produkter och oljor som lätt täpper igen porerna. Så undviker du den onda cirkeln! Det är vanligt att finnar och ojämnheter i hyn täcks över med smink.

Share this post