Allmänning

Varfor mineralsmink?

Varför mineralsmink?

Fördelar med mineralsmink Innehåller inga skadliga ämnen. Liten risk för allergier. Känns väldigt naturligt på huden. Huden får ett fint lyster.

Vad är Mineral foundation?

Mineral-makeup är ett samlingsnamn för makeup som innehåller mineraler, det kan vara foundation, blush, concealer, bronzer, ögonskugga med mera. Hur är det med solskyddsfaktor? Mineraler innehåller oftast solskyddsfaktor tack vare mineralen titandioxid, men nummer på solskyddsfaktorn kan variera mellan olika märken.

Fördelen med mineralsmink jämfört med vanligt smink är att mineralsmink är ett naturligt alternativ. Väljer du ett bra mineralsmink så är det fritt från konserveringsmedel och andra skadliga ämnen. Mineralsmink är, på grund av sin naturliga form, bra för känslig hud och verkar antiinflammatoriskt.

Är Mineralsmink bra för huden?

Mineralsmink irriterar inte din känsliga hud och lindrar din acnebenägen hy genom att låta huden andas när du bär smink. Eftersom mineralsmink är gjort på naturliga ämnen så är det också snällare mot din hud än vanligt smink kan vara, vissa sminkprodukter kan innehålla ämnen som inte är bra för huden.

Kan puder bli gammalt?

Puder – 1,5-2 år. Ett löst puder kan hålla länge, men var noga med att använda det med rena verktyg. Ett puder i kakform kan även det hålla länge om det förvaras rätt. Börjar det smula är det en indikator på att det är dags att byta ut.

Hur gör man med mineralpuder?

Det som är så smidigt med mineralpuder, är att de är lätta att applicera, man tar bara en kabukiborste ( en tätare borste utan skaft). Öppna burken och skaka ner lite puder i locket. Inte för mycket. Sedan tar du borsten och cirkulerar in pudret i borsten.

Vilken nyans på bareMinerals?

Hitta rätt nyans för dig Här hittar du nyanskartor på bareMinerals foundations för att du lättare ska se vilken nyans som passar just dig och din hudton. Behöver du mer hjälp att hitta rätt? Kontakta gärna vår kundtjänst på 036- 34 45 62 eller [email protected].

Share this post