Blogga

Hur drar man tillbaka forhuden?

Hur drar man tillbaka förhuden?

Om förhuden fortsätter att vara trång i tonåren kan det bli aktuellt med behandling. En metod som används är att smörja den tunna ringen av hud runt ollonet med en kortisonsalva. Det gör huden mer följsam, och efter några veckor kan huden försiktigt töjas genom att dra förhuden bakåt.

Vad gör man åt torr förhud?

Ollonet och förhudens insida är särskilt känsliga för uttorkning. Det räcker att tvätta penisen en gång om dagen med vatten för att hålla den ren. Om du vill kan du använda en oparfymerad olja, som exempelvis barnolja för att rengöra och samtidigt återfukta huden.

Varför drar förhuden ihop sig?

Förhuden kan inte börja krympa av sig själv. Men det finns hudsjukdomar som kan göra att det blir så, även om det inte är så vanligt. Då kan huden också bli stram, skör och lite vitfärgad, det kan också svida och klia. Det behandlas med starka kortisonkrämer och de flesta blir helt bra igen.

En metod som används är att smörja den tunna ringen av hud runt ollonet med en kortisonsalva. Det gör huden mer följsam, och efter några veckor kan huden försiktigt töjas genom att dra förhuden bakåt. Vid svårare fall av förhudsförträngning kan det bli aktuellt med en operation.

Kan man få trängre förhud?

Ibland kan en inflammation i eller under förhuden göra att den blir trängre. Men då brukar man få andra besvär också, till exempel sveda, hudrodnader, torr hud, klåda eller att det bildas vätska under förhuden.

Varför får man fläns?

Att du får så mycket smegma kan vara kroppens sätt att själv försöka motverka det torra. Smegma är rester av ett fett som kallas talg. Det bildas av talgkörtlar, som det finns fullt av på penisen och resten av kroppen. Talget finns för att smörja huden för att hålla den mjuk och spänstig.

Varför sitter min förhud fast?

Orsaker till trång förhud Det kan finnas ärr i förhuden, sammanväxningar mellan ollon och förhud som inte lossnar eller att förhudens passage är för liten. Att förhudens öppning är för trång kan bero på att man har haft infektioner under förhuden och att det av detta har bildats sprickor eller ärr.

Share this post