Frågor

Vad ska man undvika i smink?

Vad ska man undvika i smink?

Nedan listar vi sju kemikalier eller partiklar du bör vara uppmärksam på och undvika i din hudvård.

  1. Mineraloljor.
  2. Parabener.
  3. Syntetiska lödderämnen – SLS.
  4. PEG – Kemikalier i hudvård du vill undvika.
  5. Artificiella dofter.
  6. PFAS – Högflourerande ämnen.
  7. Plastpartiklar.

Varför förbjuds Lilial?

Varför förbjuds Lilial? Forskning har påvisat att vissa doftämnen kan orsaka kontaktallergi, bland annat Lilial. Därför har bestämmelserna för användning av parfymer blivit strängare inom EU.

Vilka produkter har Lilial?

Denna kemikalie är en syntetisk doft som används i kosmetika och kroppsvårdsprodukter såsom schampo, krämer, badprodukter, hud- och hårvårdsprodukter, mjukgörare och parfymer.

Hur bra är Rituals Ansiktsprodukter?

Rituals The Ritual of Namasté Purify Cleansing Balm kommer i en pumpflaska och är en klar gel som luktar lite lätt blommigt och fräscht. Gelen smälter snabbt till olja när den masseras ut på huden, den löser effektivt upp makeup och känns snäll nog att jag använder den för att ta bort maskara vilket går fint.

Vad är speciellt med Rituals?

Rituals sätter inte bara höga standarder för sina produkter, utan även för sina processer. Från vår naturliga hand- och läppvårdsserie och våra miljövänliga refillförpackningar till att stötta kvinnor i Mumbai: våra innovativa medarbetare jobbar oavbrutet för en mer hållbar värld.

I vilken ordning använder man Rituals produkter?

Kroppsoljan appliceras på fuktig hud i duschen för att mjuka upp huden och på så vis förbereda huden för nästa steg. The Ritual of Sakura body scrub är en lyxig mix av ekologiskt socker och underbart mjukgörande oljor. Skrubben har tagits fram speciellt för att vårda och återuppväcka även den torraste hud.

Vilka mascaror innehåller PFAS?

Vanligast var det i vattenfast mascara, flytande läppstift och foundation. En del kan förklaras med att det hamnat i produkten utan mening men i flera av produkterna var halten så pass hög att det inte går att förklara på annat sätt än att det är aktivt tillsatt.

Share this post