Rekommendationer

Vad kravs for att bli Fransstylist?

Vad krävs för att bli Fransstylist?

Fransstylist – Singel och volymteknik För att få arbeta som fransstylist krävs ett giltigt intyg från Arbetsmiljöverket där man gått en utbildning separat inom härdplaster. Därefter kan man arbeta som fransstylist. Kursen inom härdplaster ingår i denna utbildning och är en teoretisk del.

Hur mycket kostar en frans utbildning?

(singelfransar, volymfransar, omni volym fransar, 2D fransar och härdplast) Pris för detta kurspaket är 21.400kr inklusive ett stort startkit med produktvärde ca 5.900kr och kurslitteratur. Vår grundutbildning fransförlängning kombinationskurs är fördelad på 2- 4 månader inklusive den praktiska delen.

Vad gör en Fransstylist?

Att arbeta som fransstylist har blivit allt vanligare. I arbetet ingår bland annat att klistra konstgjorda ögonfransar då på de vanliga för att de ska se längre ut. En av de största riskerna för fransstylister som jobbar med fransförlängning är det lim som används.

Hur lång tid tar det att göra Volymfransar?

Hur lång tid tar en behandling? Det är olika från person till person, beroende på hur tätt och många fransar som ska sättas dit. Jag uppskattar att det tar ca 1.5 – 2 timmar. Ungefär 40-60 min för en påfyllning.

Hur lång tid tar det att göra ögonfransar?

Fransförlängning är ett hantverk som tar ca 2 timmar att göra vid ett nytt set.

Hur kan man göra egna fransar?

Göra egen fransförlängning hemma Häll ut lite lim på en bit aluminiumfolie. Tag fransen med din pincett och doppa den änden du ska fästa i limmet. Använd inte för mycket lim, då kan det bli klumpar. Börja applicera fransen i yttersta ögonvrån, fäst fransen på dina egna fransar så nära roten som möjligt.

Vem får utbilda i fransar?

Det finns inga formella krav att den som utbildar har gått någon specifik utbildning. Utbildaren ska ha goda kunskaper om föreskrifterna om kemiska arbetsmiljörisker och om allergiframkallande ämnen. Utbildaren bör även kunna arbetsmiljölagstiftningen och övriga lagar och föreskrifter som berör det kemiska området.

Share this post