Ny

Nar ska man sluta med Epiduo?

När ska man sluta med Epiduo?

Epiduo innehåller ingen antibiotika och du kan använda gelen så länge som du behöver. Rådgör med din läkare om hur länge din behandling skall fortgå.

När ska man sluta använda Epiduo?

– Undvik att använda Epiduo samtidigt med kosmetika som är irriterande, uttorkande eller som orsakar fjällning av huden. Tala om för läkare eller apotekspersonal om du använder, nyligen har använt eller kan tänkas använda andra läkemedel. Använd INTE Epiduo om du är gravid eller planerar att bli gravid.

Varför svider Epiduo?

Om du upplever ihållande hudirritation under de första veckorna när du använder Epiduo gel ska du kontakta läkare. Du kan uppmanas att använda en fuktighetskräm, att använda gelen mindre ofta, att göra ett kort avbrott i behandlingen eller att sluta använda gelen.

Hur mycket kostar Epiduo?

a) Receptfri förpackning med förmånspris på recept utan extra förskrivarkategorier

Storlek (1) Förpacknings-typ (2) Förmåns-pris med recept(3)
100 st Blister 199:50

Hur slutar man med Epiduo?

Om du upplever en kvarvarande irritation när du applicerar Epiduo, kontakta läkare. Du kan bli ombedd att smörja in en fuktkräm, använda gelen mindre ofta eller upphöra med behandlingen under en kort period, eller avbryta behandlingen helt.

När får man sola efter Epiduo?

Bensoylperoxid gör huden tunnare och extra känslig. Du bör inte sola när du använder bensoylperoxid. Det är bra att vänta några dagar till en vecka efter att du slutat använda läkemedlet innan du solar. Du kan skydda behandlade hudområden med solskyddsmedel eller täckande kläder om du vistas i solen.

Kan man köpa Epiduo?

Köp Epiduo Gel 0,3 %/2,5 % Adapalen + bensoylperoxid 30 gram på Kronans Apotek.

Vart kan man köpa Epiduo?

Köp Epiduo Gel 0,1 %/2,5 % Adapalen + bensoylperoxid 45 gram på Kronans Apotek.

Hur ska man använda Epiduo?

Epiduo är avsett för behandling av akne. Den här gelen kombinerar två aktiva substanser, adapalen och bensoylperoxid, vilka verkar tillsammans men på olika sätt: Adapalen tillhör en grupp läkemedel som kallas för retinoider och de verkar specifikt på de processer i huden som orsakar akne.

Är Epiduo receptfritt?

Detta är ett receptbelagt läkemedel som endast kan köpas om du har recept. Läs alltid bipacksedeln innan användning.

Är Sol bra för hyn?

Lite sol mår både du och din hud bra av. Men trots att vissa personer brukade rekommendera sollampor som en behandling mot akne vet forskarna nu att för mycket sol inte är bra för någon hudtyp eller något tillstånd – inklusive aknebenägen hud.

Share this post