Populära

Varfor krackelerar glasogon?

Varför krackelerar glasögon?

Antireflexbehandlingen och plastmaterialet i själva glaset reagerar olika på värme och det kan resultera i små sprickor i antireflexen, man säger att glasen krackelerar. Gör därför aldrig rent dina glasögon med varmt vatten, undvik värmen när du öppnar ugnsluckan och basta utan dina glasögon.

Hur gör man bäst rent sina glasögon?

– Spraya gärna med en särskild rengöringsspray för glasögon på glasen och rengör både glasen och bågarna med dina fingertoppar. Det går bra att tvätta glasögon med diskmedel också men allra bäst är att använda rengöring som är avsett just för glasögon eftersom ytan kan bli uttorkad och matt.

Hur funkar Blåljusfilter?

Studier har visat att det utsöndras mindre melatonin i kroppen då ögonen utsätts för ljusvågor som ligger inom det blåa ljusets spektrum [5]. För att försöka reducera problemen att man blir mindre trött på kvällen så har det utvecklats ett sorts filter kallat blåljusfilter.

Vad kostar progressiva glas hos Specsavers?

– från 4100 kr. Vårt bästa progressiva glas med det bredaste synfältet på långt håll, mellanavstånd och nära håll. Glasens funktion kan optimeras utefter de behov som din livsstil kräver, våra erfarna optiker hjälper dig i butik för att hitta det glas som passar just dig.

Kan man tvätta Putsdukar till glasögon?

Putsa dina glasögon regelbundet Tänk på att byta ut eller tvätta putsduken regelbunden, så du inte gnider runt gammal smuts och fett på dina glasögon. Putsduken kan tvättas i 40 grader, utan sköljmedel.

Hur mycket kostar ett par progressiva glasögon?

Progressivt glas Standard I Standard-glaset ingår antireflex- och repskyddsbehandling. Kompletta progressiva glasögon med Standardglas fås från 3000 kr (båge 500 kr + glas 2500 kr).

Har Specsavers pensionärsrabatt?

Om du har fyllt 60 år får du 25% rabatt på dina glasögon hos Specsavers när du väljer båge från 795 kr. Och ja, det gäller oavsett val av glas och tillval. Som alltid får du också 2 års produktgaranti.

Kan man göra rent glasögon med diskmedel?

Det går bra att tvätta glasögon med diskmedel också men allra bäst är att använda rengöring som är avsett just för glasögon eftersom ytan kan bli uttorkad och matt. Om du vill göra rent dina glasögon med diskmedel så använd bara en droppe. – Skölj sedan av diskmedlet eller sprayen under rinnande vatten.

Kan man använda fönsterputs till glasögon?

Starka rengöringsmedel, fönsterputs, ammoniak, vinäger eller liknande är heller inte bra för dina stackars glasögon. Sannolikheten är hög att du har någon form av antireflex- eller antirepbehandling på dina glas och dessa kemikalier riskerar att förstöra den.

Share this post