Ny

Vilken spik anvands for lackerade lister som spikas mot travagg?

Vilken spik används för lackerade lister som spikas mot trävägg?

Lackerad trådspik. Räfflat skaft, lågkullrigt huvud. Används till spikning av färdigmålade snickerier. Slagspik.

Kan man spika i lättbetong?

Ett av mer krävande materialen är att spika i cement och betong. En yta gjord av betong är stadig och hård, något som gör att det är svårare att skruva eller spika i ytan utan att förstöra den. Om ytan är av betong skall man välja spikar som är tillverkade för att användas specifikt för det materialet.

Kan man spika i betong?

Har du lite tyngre tavlor du vill hänga på en betongvägg rekommenderar vi att du använder skruv och plugg. Du behöver borra och hålen blir större, men tavlan kommer att sitta ordentligt och riskerar inte ramla ner. För upphängning med skruv och plugg behöver du en borrmaskin.

Är viss spik?

Spik eller nagel är ett fästelement av trä eller metall (smitt eller draget av metalltråd), i ena änden spetsig och i den andra försedd med ett större eller mindre huvud (skalle), som används för att sammanfoga, eller nagla fast, trä mot trä eller andra material mot trä.

Hur många Pappspik per m2?

Underlagspapp – Rekommenderas Pappspik 3,0 x 22 mm eller 19 mm, varmförzinkad Pappspik spikas med C/c 60 mm Spikåtgång: Om pappbredden är 1 050 mm = 18 spik/m² Om Pappbredden är 700 mm = 27 spik/m²

Vad för spik till panel?

Panel som spikas med räfflad trådspik ska monteras med spikregel 34 x 45 sort G4-3 eller bättre, gran. Panel som spikas med panelspik eller som skruvas ska monteras med spikregel 28 x 70 sort G4-3 eller bättre, gran eller 34 x 45 sort G4-3 eller bättre, gran.

Vilken längd på spik till ytterpanel?

Spontad eller falsad panel med bredd ≤ 120 mm ska fästas dolt med 55 mm panelspik eller panelskruv av varmförzinkat stål. Bredare brädor än 120 mm ska dubbelspikas/-skruvas. Alternativt till varmförzinkat stål kan panelspik eller panelskruv av rostfritt stål användas med motsvarande längd.

Vilken spik lister?

Det rekommenderas att längden på spiken är tre gånger tjockleken på listen. På spikpistol rekommenderar vi 50 millimeter. Om du väljer att spika en vit list kan du med fördel välja en vit spik. Vi rekommenderar också att du förutom att spika även limmar skarvarna med trälim.

Hur tätt spika papp?

Pappspiken ska spikas genom båda lagren med ett centrumavstånd på 60 mm i ett sicksackmönster och 20 mm från klisterkantens över- och nederkant. Vid tvärskarvar snedskärs den övre våden så att det skiljer minst 15 cm i sidled mellan vådens över- och nederkant. Den underliggande pappen ska överlappas minst 15 cm.

Hur tätt spikar man takpapp?

Börja med att passa in den övre våden i förhållande till den undre klisterremsan. Fäst den övre våden i överkant med några spik. Om pappen har en frilagd kant, dra bort releaseremsan. Fäst pappen med pappspik (20×2,8 eller 25×2,5) som sätts i sicksack med 60 mm avstånd, 20 mm från pappkanten.

Share this post