Rekommendationer

Varfor har du ont i brostryggen?

Varför har du ont i bröstryggen?

Du som har ont i bröstryggen har ofta ont mellan skulderbladen. Det vanligaste är att smärtan kommer från spänningar i musklerna, men smärtan kan också komma från skelettet. Ibland kan smärta i bröstryggen även komma från lungorna eller hjärtat, till exempel vid hjärtinfarkt, kärlkramp eller en blodpropp i lungan.

Kan du ha ont i nedre delen av ryggen?

Du kan ha ont på olika sätt i nedre delen av ryggen: Ont i ländryggen, lumbago, börjar ofta med svag, gradvis ökande värk och en känsla av trötthet. Värken brukar öka när ryggen belastas. Lumbago kallas ofta för ”vanligt ryggont”.

Varför får du värk i ryggen?

Många som sitter mycket på arbetet eller hemma får värk i ryggmusklerna. Ryggvärken kan orsaka spänningar och muskelkramper. När värken känns i ryggen får du en ökad spänning i musklerna kring det område som gör ont. Spänningen är muskelkramp. Detta kan göra att det gör ännu mer ont.

Varför får du ont i bröstet?

Ont i bröstet beror ofta på att musklerna i bröstkorgen är överansträngda. Psykisk spänning kan också göra att du känner obehag i bröstet. Ibland kan bröstsmärtor bero på något allvarligt som kärlkramp eller hjärtinfarkt. Ring därför 112 om du får en stark smärta i bröstet som inte snabbt går över.

Vad är bröstkorgssmärtor?

Bröstkorgssmärtor på grund av muskelspänning eller sträckning, även kallat interkostal myalgi, betecknar ett tillstånd med spänningar och smärtor i muskler som ligger mellan revbenen. Smärtorna kan vara skrämmande, eftersom de kan upplevas komma från hjärtat eller lungorna.

Har du spänningstillstånd i bröstkorgens muskler?

Flera olika typer av spänningstillstånd i bröstkorgens muskler kan också ge bröstsmärtor. Muskelspänningar är vanliga i samband med psykisk spänning, oro, ångestoch nedstämdhet. Det kan göra att du får hjärtklappning, tryck över bröstet och andnöd.

Vad är orsaken till bröstcancer?

Orsaker till bröstcancer. Vad som orsakar bröstcancer är inte klarlagt. Sannolikt uppstår sjukdomen genom ett komplicerat samspel mellan en mängd olika riskfaktorer såsom arvsanlag, hormonbalans och yttre miljöfaktorer. Vissa faktorer ökar alltså risken men kan inte ensamma orsaka sjukdomen.

Share this post