Rekommendationer

Vad ar Lobar pneumoni?

Vad är Lobär pneumoni?

Bakteriell, samhällsförvärvad lunginflammation, visar traditionellt lunginfiltrat i ett segment av lunglob, vilket är känt som lobär pneumoni. Fynden kan emellertid variera och andra mönster är vanliga vid ovanligare typer av lunginflammation.

Vad menas med pneumoni?

Vid en lunginflammation har delar av lungorna blivit inflammerade. Då kan du få hosta, feber och svårt att andas. Orsaken är oftast bakterier och då behandlas du med antibiotika.

Hur länge kan man gå med Mycoplasma?

Smittspridningen är också stor inom familjen. Mottagligheten för smitta är hög i alla åldrar, och genomgången sjukdom ger ingen bestående immunitet. Något kroniskt bärarskap finns inte beskrivet, men man kan utsöndra bakterien i många veckor. Inkubationstiden är ganska lång, två till tre veckor.

Hur smittsam är lunginflammation?

De virus som kan orsaka lunginflammation är betydligt mer smittsamma. En tumregel är att du är smittsam så länge du har symtom. Därför är det viktigt att stanna hemma vid tecken på smittsam sjukdom.

Hur länge kan Mycoplasma ligga latent?

Den orsakande mikroorganismen, Mycoplasma genitalium, är en liten bakterie utan cellvägg. Bakterien sprids mellan människor vid samlag. Inkubationstiden är vanligen 10 till 14 dagar.

Vad händer om man inte behandlar Mycoplasma?

Risken att få en andra könssjukdomar är större om du har mykoplasma. Det beror på att slemhinnor som redan är infekterade är mer mottagliga för infektioner.

Hur sprids könssjukdomar och hur sprids könssjukdomar inte?

Könssjukdomar överförs framför allt genom att slemhinnorna i könsorganet, ändtarmen eller munnen kommer i kontakt med varandra när du har sex med någon annan. En del könssjukdomar kan överföras med sperma eller slidsekret. Vissa könssjukdomar kan överföras via blod.

Share this post