Populära

Vad star PHA for?

Vad står PHA för?

PHA – mild syra för känslig hy eller daglig användning PHA är en förkortning för Poly Hydroxy Acid, även kallad glukonolakton, och innehåller större molekyler än övriga nämnda syror. Det betyder att den inte kan penetrera huden så snabbt, vilket gör att risken för hudirritation minskar.

Vad kännetecknar ett serum?

Serum innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som tränger in djupt ner i huden. Dessa ingredienser boostar huden med näring och absorberas snabbt! Molekylerna i serum är mindre än i exempelvis ansiktscreme vilket resulterar i att de lättare tränger in i huden!

När ska man använda serum?

Serum tillämpas efter rengöring och toning, men innan mjukgörande kräm. Helst applicerar du serum medan huden fortfarande är lätt fuktad från rengöringen. Som med rengöring och mjukgörare, glöm inte att inkludera halsen och dekolletage vid användning av serum.

Vad betyder BHA?

Beta Hydroxy Acid, BHA, är en mycket populär syra i hudvårdsbranschen. Salicylsyra är en naturligt förekommande BHA-syra som kommer från pilbark, vilket är samma trä som även används för att producera värktabletten aspirin.

Får finnar av BHA-syra?

Lustigt nog blir BHA-syran mindre irriterande på huden trots att den jobbar på djupet i porerna. Självklart kan en mycket känslig hud ändå få en reaktion av BHA, precis som vilken annan syra eller ingrediens som helst.

Vilka syror ska man ha i ansiktet?

Mandelsyra hör till en av de snällaste AHA‐syrorna och används ofta för att jämna ut hudtonen och i olika kemiska peelingar på salong. Man kan göra en snällare variant hemma. En mandelmask en gång i veckan bygger upp ett långsiktigt resultat av en återfuktad, välmående hud.

Vilken syra är fettlöslig?

BHA-syra är en fettlöslig syra BHA-syran är en fettlöslig syra vilket gör att den tränger djupare ner i porerna för att avlägsna talg och orenheter samtidigt som den även rengör hudens yta.

Får mer finnar av rengöring?

Steg 1: Rengöring Om du tvättar för ofta eller med för starka produkter riskerar du istället att torka ut huden, vilket kan orsaka fler finnar. Rengöringsprodukter som är anpassade för fet hy eller akneprodukter som innehåller salicylsyra är bra att använda.

Kan man blanda olika Hudvårdsmärken?

Är det ok att blanda märken? Självklart! Man ska absolut inte känna sig rädd för att prova olika märken, blanda och prova sig fram.

När börjar man se resultat av isotretinoin?

På 1980-talet visades att 0,1 mg ISO/kg/dag vid svår akne haft lika god effekt efter 4 månader och färre biverkningar jämfört med 0,5 och 1,0 mg/kg, men risken för recidiv är större [9].

Share this post