Ny

Vad ata till blomkal?

Vad äta till blomkål?

Blomkålen är också god att kombinera med dess bästa smakkompis broccoli, som är en släkting. Det är även trevligt att blanda blomkålen med släktingen romanesco, som ser ut som blomkål fast med ljusgröna toppiga blommor.

Är det bra att äta blomkål?

Blomkål är inte bara en fröjd för ögat och munnen – den är även väldigt nyttig. Blomkål innehåller C-vitamin och kalium, även ämnet allicin. Allicin kan dämpa inflammationer och kontrollerar även åldringsprocessen i kroppen. Mest allicin får du i dig om du äter blomkålen rå!

Hur länge håller tillagad blomkål?

För att förhindra fuktutveckling i buketterna, förvara dem med stjälksidan nedåt. Om du köper färdigskurna buketter, använd dem inom en eller två dagar eftersom de snabbt förlorar sin färskhet. Kokning gör att blomkålen fortare blir dålig, så ät kokt blomkål inom två till tre dagar – förvara den i kylskåp till dess.

Vad kan man äta med Blomkålsris?

5 rätter på blomkål

  • Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan. Denna smakbomb fungerar perfekt som förätt med en bit bröd, men också som side till kött eller fisk.
  • Parmesanrostad blomkål. Vi låter namnet tala för sig själv.
  • Blomkålsköttbullar.
  • Blomkål- och linssallad.
  • Blomkålspizza.

Hur länge kan man ha kokt blomkål i kylen?

Blomkål är en tålig grönsak som har lång hållbarhet om den förvaras i kylskåp. Lägg kålhuvudet i grönsakslådan i kylen så håller det i upp till en månad.

Är Blomkålsris nyttigt?

Blomkålsris är nyttigt, gott och kolhydratsnålt – och väldigt enkelt att göra själv! Passa på att bunkra när det är extrapris på blomkål – eller när du har gott om det själv i trädgården. Genom att finriva blomkålen tar den minimal plats och du får plats med större mängder i din frys.

Kan man äta bladen runt blomkål?

Bladen som sitter runt om blomkålshuvudet är precis lika ätbara som själva blomkålen och många slänger dessa i onödan. De gröna bladen runt blomkålen kan man koka lätt saltat vatten och ha i en paj.

Vad kan man äta med blomkålsris?

Under länken Att riva blomkålsris finns det flera tips på annat gott man kan laga med blomkålsris. Lägg till blåmusslor om du vill eller lägg till spansk korv, chorizo. Anpassa själv mängderna på kyckling/korv och skaldjur efter vad du har hemma eller vad du tycker mest om.

Hur länge kan man ha blomkål i kylen?

Hur länge håller Blomkålsris?

Förvaring

Temperatur (°C): Min: 1 °C Max: 5 °C
Total hållbarhet (dagar): 8
Förvaringsinstruktioner: Förvaras i kyla 1 – 5⁰C

Share this post