Rekommendationer

Far man sola nar man gor laser?

Får man sola när man gör laser?

Det är viktigt att inte solbada de första dagarna efter behandlingen, då huden kan vara lite mer känslig i det behandlade området. Efter en vecka kan man vara i solen eller i solariet som man brukar. Man får gärna använda make-up på det behandlade området.

Kan man sola solarium innan laser?

För att kunna garantera ett bra resultat är det viktigt att passa överenskomna tider. Ni får inte ha solat eller solat solarium innan behandling, om ni har solat (Gäller även solarium) så måste ni vänta 4 veckor innan vi kan göra behandling. Det är mycket viktigt för att undvika brännskador.

Hur många veckor mellan laserbehandling?

Hur länge måste jag vänta mellan varje behandling? I regel mellan 4-10 veckor. Detta beror på att man måste just vänta tills vilande hårsäckar blir aktiva igen. Det är för det mesta ingen nackdel att att vänta längre eftersom en behandling blir effektivare ju mer hår som vuxit ut.

Kan man få mer hår av laser?

Lång forskning visar att hår som behandlats med IPL/Laser inte växer tillbaks. Däremot kan håranlag som slumrat aktiveras på grund av hormonell påverkan såsom efter klimakteriet, mediciner eller av sjukdomar. Det rör sig då om helt nya hårstrån. Det som vi lyckas reducera bort är borta för alltid.

När kan man sola efter IPL?

Tänk också på att all typ av solning gör huden mörkare, så kolla regelbundet hudtonsmatrisen innan användning. Du bör också vänta i minst 24 h efter behandling innan du utsätter huden för sol igen.

Kan man använda IPL på sommaren?

Eftersom solen även torkar ut huden kan behandlingen kännas mer. För att sammanfatta detta går det att genomgå en IPL-behandling under sommaren, men man ska vara försiktig och följa de instruktioner som man fått av ansvarig läkare/behandlare.

Vad ska man tänka på efter laser?

Efter en laserbehandling – viktigt att tänka på Var försiktig med att sätt igång blodcirkulationen. Med andra ord, undvik träning, bastubad och liknande aktiviteter under de första 24 timmarna efter behandling. Vid hårreducering är det viktigt att inte förstöra hårets växtcykel genom vaxning eller plockning av hår.

Hur många gånger gör man laser?

I de flesta fall krävs 5-8 behandlingar. Anledningen till detta är att håret i de vilande hårsäckarna saknar pigment och kan därför inte upphettas av laserljuset. Man ska låta det gå 2-3 månader mellan behandlingarna för att träffa stråna i sin växtfas så jämt som möjligt.

Du får inte sola på fyra veckor, vilket även gäller solarium och brun utan sol. Du får inte heller sola mellan dina behandlingar, eller exponera den behandlade ytan för solen. Använd solkräm med solskyddsfaktor 50 i fyra till sex veckor efter behandlingen.

Share this post