Blogga

Kan man ta Lergigan och escitalopram?

Kan man ta Lergigan och escitalopram?

KONKLUSJON: Såväl prometazin som escitalopram har potential att förlänga QT-intervallet och risken kan öka med samtidig användning. Om kliniskt möjligt kan en utsättning av prometazin diskuteras för att undersöka om prometazin ensamt eller i kombination med escitalopram kan ha orsakat QT-förlängningen.

Vad är QT förlängning?

Det vanligaste tecknet på sjukdom är en förlängd så kallad QT-tid på EKG. Beteckningen QT står för avståndet mellan mätpunkterna Q och T. Intervallet motsvarar den tid det tar för hjärtats muskelceller att ladda upp sig på nytt efter ett hjärtslag. För den som har LQTS tar uppladdningen längre tid än vanligt.

Vad är normal QT tid?

Normalt överstiger inte QTc 440 ms hos män och 460 ms hos kvinnor. Det kan ibland vara svårt att mäta QT-tiden; men QTc > 480 ms utan annan förklaring anses vara klart patologiskt. Vid grenblock antas QTc > 500 ms vara patologiskt.

Vad är långt QT syndrom?

Syndromet har fått sitt namn av att den drabbade har ett förlängt avstånd mellan punkterna Q och T på EKG, som mäter hjärtats aktivitet. Orsaken är att en defekt jonkanal gör att elektriciteten i hjärtat inte neutraliseras tillräckligt snabbt, vilket orsakar svimning och i vissa fall även död.

Kan man ta två Lergigan Comp?

Hur du använder Lergigan comp Dosen bestäms av läkaren, som avpassar den individuellt för varje patient. Vanlig dos är: 1 tablett 1-2 gånger dagligen. Illamående och kräkningar kan undvikas om tabletterna tas i samband med måltid.

Hur många Lergigan per dag?

Nervösa ångest-, oros- och spänningstillstånd: Vuxna: 5-50 mg 1-3 gånger dagligen, barn 2-5 år: 5 mg 1-3 gånger dagligen, barn 5-12 år: 10 mg 1-3 gånger dagligen. Allvarliga orostillstånd och hyperaktivitet (ex. vid eufomani): Vuxna: 25-50 mg, upp till 400-500 mg per dygn. Sömnrubbningar:Vuxna: 25-50 mg till natten.

Share this post