Ny

Vad ar DFA kedja?

Vad är DFA kedja?

DFA-kedjan består av: Diagnos – den eller de diagnoser som orsakar nedsättning av funktion. Funktionsnedsättning – vilken funktion som är nedsatt av sjukdomen och vilka observationer som gjorts. Aktivitetsbegränsning – diagnosens och funktionsnedsättningens konsekvenser.

Hur mycket är halv sjukersättning?

Hel sjukersättning får du tjäna upp till 48 300 kronor. Tre fjärdedels sjukersättning får du tjäna upp till 125 580 kronor. Två tredjedels sjukersättning får du tjäna upp till 173 880 kronor. Halv sjukersättning får du tjäna upp till 202 860 kronor.

Hur lång tid tar det innan man får sjukersättning?

Från att din ansökan kommer in tar det normalt 30 dagar att handlägga ditt ärende. Om vi behöver fler uppgifter kan det ta längre tid. På grund av den höga smittspridningen har vi längre handläggningstider, eftersom det är många som söker sjukpenning just nu.

Vad ska aktivitetsersättning gå till?

Aktivitetsersättning vid funktionsnedsättning Aktivitetsersättning är en ersättning som du kan få om du är mellan 19 och 29 år och har en sjukdom eller en funktionsnedsättning som gör att du inte kan arbeta under minst ett år. Under tiden med aktivitetsersättning kan du få stöd och hjälp med att kunna börja arbeta.

Vad gäller vid aktivitetsstöd?

Förlängda tillfälliga belopp för aktivitetsstöd Grundbeloppet höjs från 365 till 510 kronor per dag. Det betyder att du kan få minst 510 kronor i aktivitetsstöd om du deltar i ett program på heltid. För de första 100 ersättningsdagarna från a-kassan kan du få ett högre belopp, beroende på din tidigare inkomst.

När aktivitetsersättning upphör?

Sjukersättning. Om din aktivitetsersättning upphör för att du fyller 30 år och du fortfarande inte kan arbeta på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning kan du ha rätt till sjukersättning. Det är en ersättning du kan få till och med du fyller 64 år.

Share this post