Ny

Har borjat fa mellanblodningar?

Har börjat få mellanblödningar?

Mellanblödningar kan vara ett tecken på att du fått en infektion i underlivet, som till exempel klamydia. Får du även ont i magens nedre del kan det bero på att du fått en infektion i äggledarna. Infektioner i underlivet måste behandlas. Oftast får du antibiotika.

Hur länge har man mellanblödningar p-piller?

Svar. Du behöver inte vara orolig. Att få en långdragen mens när man börjar med p-piller är jättevanligt och det är inte farligt. Kroppen behöver helt enkelt lite tid på sig att vänja sig vid p-piller och under den tiden kan du både få långdragen mens och lite mellanblödningar.

Orsaker till mellanblödningar I de allra flesta fall beror en mellanblödning inte på något som är fel i kroppen. Men det kan vara ett symtom på sjukdom eller hormonförändringar. Ibland kan mellanblödningar bero på p-piller, till exempel att du glömt ett piller eller när du precis börjat med ett preventivmedel.

Får oförklarliga blåmärken?

Ibland kan blåmärken som bildats av sig själv bero på en koagulationsrelaterad blodsjukdom. Benägenheten för blåmärken kan också ökas av läkemedel som påverkar blodkoagulationen. Läkarundersökningar behövs i följande situationer: Om flera blåmärken eller ett stort blåmärke (över 3 cm) bildas på huden utan orsak.

Får helt plötsligt blåmärken?

När och var ska jag söka vård? De allra flesta som får blåmärken behöver inte söka vård eftersom besvären brukar gå över av sig själv. Kontakta en vårdcentral om du eller ett barn får många eller stora blåmärken utan att ha slagit i någonting. Sök även vård om det blir stora blåmärken även av en liten skada.

Varför har min mens minskat?

Andra orsaker Det kan till exempel ha att göra med att du är väldigt stressad, mår dåligt, tränar hårt, äter för lite, är överviktig, har ätstörningar eller någon hormonell obalans, till exempel PCOS. Läs mer om PCOS på 1177.se. Större miljöombyten kan också påverka mensen.

Får lätt blåmärken brist på?

Kroppshår som lockar sig, ökad känslighet för blåmärken och blödningar i tandkött kan vara tidiga tecken på skörbjugg. I denna fas av C-vitaminbrist blir det tydligt att något är fel och att du behöver söka vård, alternativt själv försöka öka intaget av vitamin C.

Får mindre och mindre mens?

Om din mens är regelbunden och du är över 15 år kan du ta receptfri medicin utan att först kontakta läkare. Cyklo-F innehåller tranexamsyra och minskar blödningsmängden med upp till 40 procent när den är som störst. Cyklo-F minskar effekten av ett ämne som löser upp levrat blod, vilket leder till mindre blödning.

Share this post