Trendig

Hur anvander man Tavelkrokar?

Hur använder man Tavelkrokar?

Metod #1 – använd en tavelkrok med stift I korta drag är dessa krokar tillverkade av plats och försedda med små stift på baksidan. För att fästa kroken på väggen placerar du den helt enkelt på önskad plats och spikar därefter fast den. Var däremot försiktig när du gör detta. Träffar du själva kroken kan den gå sönder.

Vilken Tavelkrok?

Hänga upp tavlor på betongvägg eller gipsvägg Om du ska sätta upp en lättare tavla i betongvägg kan du istället använda en tavelkrok, det vill säga en plastkrok med stift, i en betongvägg. Men för lite tyngre tavlor är det bäst att borra och sedan använda skruv och plugg.

Vilka krokar till tavlor?

En X-krok är en krok med tillhörande stift som fungerar för upphängning av tavlor på trä- eller gipsvägg. Det är ett vanligt och snabbt sätt att hänga tavlor på exempelvis en gipsvägg som det går att spika i. X-krokarna finns i flera storlekar, och passar bäst till lite lättare tavlor.

Hur mycket håller en Tavelkrok för?

Vi har testat apponwall på SP (Sveriges Tekniska forskningsinstitut). Där höll tavelkroken för 15 kg innan den lossnade. Med belastning längst ut på monteringsstiftet lossnade den vid 5-10 kg. Vi vill ju inte att krokarna ska lossna hemma hos våra kunder och vi säger därför att maxvikten är ca 3-5 kg.

Vilken höjd skall tavlor sitta på?

Se till att hänga tavlorna i rätt höjd Många gör misstaget att hänga upp tavlor i fel höjd och då oftast för högt upp. En tumregel är att tavlornas mittpunkt är ungefär på en höjd av 140-145 centimeter från golvet, då detta motsvarar en genomsnittlig ögonhöjd.

Hur spikar man i betongvägg?

När man ska spika i betong kan man med fördel förborra ett hål som man ska spika in spiken i. Det minskar risken för att väggen spricker eller att spiken slinter. Tänk då på att även borren och borrmaskinen måste vara kraftfull nog för att borra i betong.

Hur många kilo klarar en Betongkrok?

* Betongkroken med storleken 16-29 mm rekommenderas för ca 1-3 kg. * Betongkroken med storleken 20-39 mm rekommenderas för ca 3-5 kg. För större vikter än angivet ovan rekommenderas en vanlig skruv med plugg, vilket innebär att du behöver en borrmaskin med rätt storlek på borr.

Share this post